ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων για το 2014
Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013

Στις διαπραγματεύσεις των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» και της τρόικας δεν υπάρχει θέση για τα λαϊκά συμφέροντα
Ολόκληρη την γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής ξετυλίγουν οι υπουργοί της συγκυβέρνησης με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) που βρίσκονται στην Αθήνα. «Εχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Θα φανεί», αρκέστηκε να δηλώσει μετά τις χτεσινές συναντήσεις ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Στο αντιλαϊκό τραπέζι είναι ζητήματα που αφορούν στα πρόσθετα μέτρα για το 2014, πέρα και πάνω από αυτά που ενσωματώθηκαν στον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, οι αναδιαρθρώσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), το νομοσχέδιο για τον «ενιαίο φόρο ακινήτων», στο οποίο θα περιλαμβάνεται και σειρά από άλλες διατάξεις.

Στο επίκεντρο των χτεσινών συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη, αντίστοιχα, με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέθηκαν τα παρακάτω:

Σφαγείο σε πρώην ΔΕΚΟ - ΝΠΙΔ

Δραστικές περικοπές στις μισθολογικές και λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ζητά το υπουργείο Οικονομικών και για το 2014. Ανάμεσα σε άλλα ζητά και τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 20%, δηλαδή την οριστική απομάκρυνση χιλιάδων χαμηλόμισθων εργαζομένων.

Σχετική εγκύκλιος που απεστάλη στις εν λόγω υπηρεσίες προβλέπει: