ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ»
Βρήκαν κλειστή την επιχείρηση μετά τις γιορτές

Απαιτούν επαναπρόσληψη από το νέο ιδιοκτήτη, με κατοχυρωμένα όλα τα δικαιώματα

Πέμπτη 9 Γενάρη 2014

Οι εργαζόμενοι έξω από την εταιρεία «Καριπίδης», στο Βοτανικό, χτες το πρωί
Με κατάληψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Βοτανικό χτες το πρωί απάντησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ελαστικών εξαρτημάτων «Καριπίδης» στην εργοδοσία, που «μέσα σε μια νύχτα» τους πέταξε στο δρόμο χωρίς αποζημίωση.

Πηγαίνοντας για δουλειά μετά τις γιορτές, οι 17 εργαζόμενοι βρήκαν την Τρίτη κλειστή την πόρτα του εργοστασίου. Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), στέλεχος της επιχείρησης τους ενημέρωσε ότι «η εταιρεία μεταφέρθηκε και ότι οι εγκαταστάσεις της έχουν μεταβιβαστεί σε άλλο ιδιοκτήτη»!

Οταν ρώτησαν για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις τους, πήραν την απάντηση ότι η εταιρεία λόγω οικονομικών αδυναμιών δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί. Αντίστοιχα, ο νέος ιδιοκτήτης τους ενημέρωσε ότι αυτός κατέχει μόνο τις μηχανές και πως, αν θέλουν, μπορούν να κάνουν αίτηση για δουλειά. Φυσικά, χωρίς κατοχυρωμένα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που δούλευαν για πολλά χρόνια στην επιχείρηση «Καριπίδης».

Χτες το μεσημέρι, με παρέμβαση της αστυνομίας, οι εργαζόμενοι βγήκαν από το εργοστάσιο. Παρέμειναν απ' έξω, ζητώντας επαναπρόσληψη από το νέο ιδιοκτήτη με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής 3ου - 4ου διαμερίσματος Αθήνας και η ΟΕΧΒΕ. Τελικά, κάτω από την πίεση ορίστηκε συνάντηση με το νέο εργοδότη αύριο, Παρασκευή. Επίσης για τις 22 Γενάρη ορίστηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το μοναδικό που παράγει ελαστικά καλούπια ακριβείας, με κύρια αγορά τη Γερμανία. Πριν ένα χρόνο στο Βοτανικό απασχολούσε 30 εργαζομένους. Το αντίστοιχο εργοστάσιο στα Γιάννενα, που απασχολούσε 50 εργαζομένους, έκλεισε πριν έναν περίπου χρόνο.