ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ
στις πολιτικές ΕΕ - κυβέρνησης - κεφαλαίου

Ο ελληνικός λαός να αξιοποιήσει την πολύχρονη πείρα του, που δείχνει ότι η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, καλύτερη όχι. Να δυναμώσει τη Λαϊκή Συμμαχία με στόχο να απελευθερωθεί από τα δεσμά της ΕΕ, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει για το χαρακτήρα της ΕΕ και που προβάλλει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Πέμπτη 9 Γενάρη 2014

Η Ελληνική Προεδρία θα συνεχίσει την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, η οποία δεν αφορά μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά τους λαούς όλων των χωρών, με ή χωρίς μνημόνιο, γιατί αυτό επιβάλλουν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου που υπηρετεί η ΕΕ από την ίδρυσή της.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, με δική του κυβέρνηση, θα λειτουργούσε υπέρ των λαών, αποτελεί ωμή και απροκάλυπτη κοροϊδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), στο οποίο ανήκει, από τη γέννησή τους υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, πρωτοστατούν στον εξωραϊσμό της ΕΕ και των θεσμών της, σε μία περίοδο μάλιστα που όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού αντιδρούν στις πολιτικές της ΕΕ και το ευρωενωσιακό οικοδόμημα.