Ο Θάνος Μικρούτσικος στο «Σταυρό του Νότου»
Πέμπτη 16 Γενάρη 2014

www.facebook.com/margetousakis

Από το Σάββατο 18 Γενάρη και κάθε Σάββατο, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα βρίσκονται μαζί επί σκηνής, στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210.9226.975). Σ' ένα πρόγραμμα με τις πιο δυνατές στιγμές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Υπενθυμίζουν το επίκαιρο πολιτικό τραγούδι, ανατρέχουν στους μεγάλους ποιητές και ζωντανεύουν με σεβασμό το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.

Τα μουσικά έργα του Θάνου Μικρούτσικου, από «Τα Πολιτικά τραγούδια» έως τη «Μουσική πράξη στον Brecht» και από το «Σταυρό του Νότου» και το «Εμπάργκο» έως του «Αιώνα την Παράγκα» και τον «Αμλετ της Σελήνης» είχαν πολλαπλούς στόχους και χιλιάδες αποδέκτες, ανιχνεύοντας λογοτεχνικά, ποιητικά, θεατρικά κείμενα, άνοιγαν νέους δρόμους στην ψυχαγωγία, στην παιδεία και στην πεμπτουσία της μουσικής εν τέλει.

Μαζί τους: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά, ενορχηστρώσεις). Ακης Κατσουπάκης (πιάνο, ενορχηστρώσεις). Ακης Γαβαλάς (τύμπανα). Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο). Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι). Κώστας Μιχαλός (κιθάρα). Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κορρές. Ωρα έναρξης: 10.30 μ.μ.