Ο «Φώντας» κάθε Τετάρτη
Παρασκευή 24 Γενάρη 2014

Από την Τετάρτη 29 Γενάρη έως την Τετάρτη 26 Φλεβάρη, κάθε Τετάρτη στις 21.00, ο θίασος «Βήματα» της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, θα παρουσιάζει, στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην αίθουσα «Θέατρο», το έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη «Ο Φώντας».

Με αφορμή τη σχέση ενός ζευγαριού, του Βούλη και της Αριστέας, ο Μήτσος Ευθυμιάδης, με συγγραφική μαεστρία, ανέδειξε τη σχέση του εκμεταλλευτή και του εκμεταλλευόμενου. Ο Βούλης, ένας άχρηστος σύζυγος, παρασιτεί εις βάρος της Αριστέας. Συντηρεί και παρατείνει την κατάσταση αυτή προς όφελός του, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα παραπλάνησης. Ενα από αυτά είναι και ο Φώντας. Πρόσωπο ανύπαρκτο, όμως κεντρική αναφορά του έργου. Ο «Φώντας» συμβολίζει τις φρούδες ελπίδες, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τις αυταπάτες, οτιδήποτε προβάλλει ως κοινωνικό εμπόδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου. Μουσική Σύνθεση: KollektivA. Σκηνικά- κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου και Αντώνης Ξένος. Διάρκεια: 60΄. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ προπώληση, 8 ευρώ Μαθητικό, Φοιτητικό, Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ).