ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ετοιμάζουν τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς

Συγκεντρώσεις χτες σε δεκάδες πόλεις, έξω από τις Εφορίες

Σάββατο 25 Γενάρη 2014

Η συγκέντρωση στην Εδεσσα
Με συγκεντρώσεις σε καταστήματα Εφοριών όλης της χώρας, οι μικρομεσαίοι αγρότες έδωσαν χτες συνέχεια στην πανελλαδική τους κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία και τα άλλα μέτρα που τους εξοντώνουν. Η κινητοποίηση συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί στα τέλη Γενάρη - αρχές Φλεβάρη, με στήσιμο μπλόκων στους δρόμους. Μεγάλος αγωνιστικός σταθμός, θα είναι το αγροτικό συλλαλητήριο στην «Αγρότικα», στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 1η Φλεβάρη.

Χτες, στις Εφορίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, απαίτησαν:

Στη Θεσσαλία

Συγκεντρώσεις έγιναν, χτες, στις Εφορίες των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας. Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και τα τρακτέρ που βγαίνουν στις πλατείες δεκάδων χωριών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών - στην Καρδίτσα ο αριθμός τους ξεπερνάει, πλέον, τα 700, ενώ μαζική είναι η συμμετοχή στα χωριά των Φαρσάλων, στη Λάρισα - δείγμα των αγωνιστικών διαθέσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έξω από τη ΔΟΥ Λαμίας
Για να πάρει η κινητοποίηση ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά, οι Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων συνεχίζουν και εντείνουν τις προσπάθειες, με συσκέψεις σε επαρχίες και κεφαλοχώρια.

Στην Πελοπόννησο

Στην Ηλεία, κλειστά παρέμειναν από νωρίς το πρωί τα δύο υποκαταστήματα των ΔΟΥ του νομού σε Πύργο και Αμαλιάδα από αγρότες που συγκεντρώθηκαν μαζικά στην είσοδό τους. Στον Πύργο, οι αγρότες με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι - κανένα χωράφι στα χέρια τραπεζίτη», πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη τα δύο υποκαταστήματα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη θηλιά που συνεπάγεται η υπερχρέωσή τους.

Ακολούθησε συγκέντρωση στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της. Παράλληλα, καθημερινές είναι οι συσκέψεις και οι περιοδείες στα χωριά του νομού, ενώ ενισχύεται ο αριθμός των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων στον κόμβο της Μαραθιάς. Οπως αποφάσισαν οι αγρότες, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 8 το πρωί στο νοσοκομείο του Πύργου, ενάντια στα χαράτσια για την Υγεία.

Στην Πάτρα, οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την Γ' ΔΟΥ, ενώ επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Συμβολικά, κτηνοτρόφοι της περιοχής πήγαν στην κινητοποίηση ακόμα και με άλογα, λόγω αδυναμίας να βάλουν καύσιμα στα αγροτικά τους οχήματα! Τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας καλεί τους αγρότες σε σύσκεψη για το συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης. Συγκεντρώσεις σε Εφορίες έγιναν ακόμα σε Αίγιο, Ναύπλιο, Τρίπολη και Καλαμάτα.

Σε άλλες πόλεις

Eurokinissi

Από την κινητοποίηση στα Τρίκαλα
Κινητοποιήσεις στις Εφορίες (ορισμένες από αυτές με ιδιαίτερη μαζικότητα) έγιναν χτες και στις παρακάτω πόλεις: Αρτα, Βέροια, Λαγκαδά, Κιλκίς, Κοζάνη, Μυτιλήνη, Ορεστιάδα, Πέλλα, Εδεσσα, Πρέβεζα, Κατερίνη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Χανιά.