Μαζική σύσκεψη στη Ζώνη για την ανεργία
Τρίτη 28 Γενάρη 2014

Από την κινητοποίηση εργαζόμενων και ανέργων της Ζώνης την περασμένη Πέμπτη
Με μεγάλη συμμετοχή έγινε το πρωί της Κυριακής η σύσκεψη που διοργάνωσαν τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να συζητηθούν και να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, με αίτημα αιχμής την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Η σύσκεψη έγινε σε ναυπηγείο της Ζώνης και εκφράστηκε η αποφασιστικότητα εργαζομένων και ανέργων να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης θα συμμετάσχουν την Πέμπτη 30 Γενάρη στη σύσκεψη που θα γίνει στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στην πλατεία Κάνιγγος, μαζί με άλλα σωματεία, με θέμα τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία των ανέργων. Επίσης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα για τη ναυπηγική βιομηχανία, θα αναλάβουν άμεσα νέες πρωτοβουλίες.

Τα Σωματεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, έκτακτο «βοήθημα» για όλους τους άνεργους 1.000 ευρώ, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, να παραγραφούν, να παγώσουν και να κουρευτούν δραστικά τα δάνεια των ανέργων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.