Σήμερα η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή την «Agrotica»

Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου είναι προγραμματισμένο το αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών απ' όλη τη χώρα, στη συγκέντρωση που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων, με αφορμή την έκθεση «Agrotica». Στη συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους της πόλης η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ενώ ήδη Ομοσπονδίες και Συνδικάτα εκφράζουν με ανακοινώσεις τους αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Από Δευτέρα, οι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και να τα παρατάξουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού και του επαρχιακού δικτύου. Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών θα στηθεί στο γνωστό μέρος, στον κόμβο την Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα.

Οι Καρδιτσιώτες, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, θα προσυγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Ιτέας και από κει το κομβόι των τρακτέρ θα κινηθεί προς τον κόμβο της Νίκαιας. Εκεί θα φτάσουν και τα τρακτέρ που θα ξεκινήσουν από τα Φάρσαλα, τον κάμπο της Λάρισας και τον Τύρναβο, καθώς και τα τρακτέρ των Τρικαλινών αγροτών.

Στον Εβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4/2. Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11/2, στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στις 5/2 (7.30 μ.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο). Στα Χανιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού καλεί στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, την Τρίτη 4/2, στις 12 μ.