Διαδηλώσεις σήμερα για Υγεία στην υπηρεσία του λαού

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014

Από την κινητοποίηση στο Αιγάλεω το Σάββατο
Σε διαδήλωση για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας στην υπηρεσία του λαού, καλούν σήμερα Τρίτη ταξικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι φορείς του κινήματος, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, γίνονται με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 6 μ.μ., στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη για τις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Χτες, στη Θεσσαλονίκη, έγινε σύσκεψη με συνδικάτα και φορείς για τον παραπέρα προγραμματισμό της πάλης (το ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη»). Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σωματείων Ειδικής Αγωγής.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πάλη για:

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Υγείας, με εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, σε σχολές υγείας, σε γειτονιές, συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Το Σάββατο, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, με κινητοποίηση στη συμβολή των οδών Θηβών - Ιερά Οδός και πορεία στους δρόμους της πόλης, κάλεσε εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες και συνταξιούχους της περιοχής να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Η Λαϊκή Επιτροπή προγραμματίζει να βρίσκεται καθημερινά στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ και στα γραφεία του ΟΑΕΕ της περιοχής.

Επίσης, στις 13/2 θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για την ενημέρωση και την οργάνωση κινητοποιήσεων την Τρίτη 18/2, που τα σωματεία και οι φορείς έχουν ορίσει ως Μέρα Δράσης για την Υγεία. Εκείνη τη μέρα θα γίνουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, δηλαδή σε Γενικό Κρατικό, «Τζάνειο» και «Μεταξά», καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Σε άλλες περιοχές

Κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά: