ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Το γνωστό «πακέτο» που δε δίνει ολοκληρωμένες λύσεις
Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014

Eurokinissi

Μέτρα πρόσκαιρης στήριξης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλλονιάς, ανακοινώθηκαν χτες από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πολιτεία θα καλύψει για δύο χρόνια το ενοίκιο όσων σεισμοπλήκτων τα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των κτιρίων που επλήγησαν, θα αποκαταστήσει τις ζημιές εκεί όπου μπορούν να γίνουν μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος και χαμηλότοκο δάνειο, ενώ θα δημιουργηθεί και οικισμός με οικίσκους διαφόρων κατηγοριών για όσους δεν επιθυμούν να νοικιάσουν σπίτι.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ανακοινωθεί και σε παλαιότερες περιπτώσεις σεισμών και στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν έδωσαν ολοκληρωμένες λύσεις στα προβλήματα αλλά οδήγησαν μεγάλο μέρος σεισμοπλήκτων να μην ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους.

Για παράδειγμα:


Γι αυτούς τους λόγους, προχτές το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ζήτησε, ανάμεσα σε άλλα: Πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ρύθμιση των δανείων. Διαγραφή των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών.