ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στον αέρα το εμπορικό τμήμα
Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014

Η κυβερνητική τροπολογία αφήνει ορθάνοιχτο το δρόμο για την εκποίηση του τμήματος ναυπήγησης, μετασκευής και επισκευής εμπορικών πλοίων
Την εκποίηση ολόκληρου του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δηλαδή του τμήματος ναυπήγησης, μετασκευής και επισκευής εμπορικών πλοίων, τινάζοντας στον αέρα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, προδιαγράφει τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χτες αργά το βράδυ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Η τροπολογία, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, προβλέπει ότι «αναστέλλεται η επίσπευση και συνέχιση κάθε μορφής αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), καθόσον επηρεάζει τη ναυπήγηση και συντήρηση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού»! Δηλαδή εξασφαλίζει μόνο το «στρατιωτικό κομμάτι», το τμήμα που αφορά τα υποβρύχια, που σημαίνει ότι επί της ουσίας το ναυπηγείο βρίσκεται στον αέρα. Να σημειωθεί ότι το αίτημα των εργαζομένων ήταν να προστατευτεί από πλειστηριασμούς το σύνολο του ναυπηγείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα αραβογερμανικά μονοπώλια που λυμαίνονται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αφού τσέπωσαν 2,4 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή την κατασκευή των 6 υποβρυχίων από τα οποία έχουν παραδώσει ένα που γέρνει, από τις 18/4/2012, αξιώνοντας και άλλο ζεστό χρήμα και προγράμματα του ΠΝ, έχουν βάλει λουκέτο, παραδίδοντας 1.100 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση και τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας στη σκουριά.