ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ - ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Λιμνάζουν» στα νοσοκομεία και τα μαιευτήρια

Οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή φέρνουν το θέμα στην επιφάνεια

Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014

Στο «Αγλαΐα Κυριακού» τον περασμένο Οκτώβρη φιλοξενούνταν συνολικά 102 παιδιά
Με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις στη Βουλή το ΚΚΕ έχει φέρει στην επιφάνεια πολλές πλευρές του ζητήματος των εγκαταλειμμένων παιδιών, της έλλειψης υποδομών για φιλοξενία τους, την ανάγκη ανάπτυξης των δημόσιων υιοθεσιών και των αναδοχών. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε κρατικές δομές όπου φιλοξενούνται παιδιά και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, ο «Ριζοσπάστης» έκανε έρευνα σε δημόσια μαιευτήρια και παιδιατρικά νοσοκομεία όπου φιλοξενούνται παιδιά με εισαγγελικές εντολές και δομές φιλοξενίας παιδιών χωρίς οικογένεια (Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Μητέρα», Αναρρωτήριο Πεντέλης), κατέγραψε και δημοσίευσε την υπάρχουσα κατάσταση και τις οξυμένες ανάγκες (3/11/2013, 23/11/2013, 14/12/2013).

Το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στις Ερωτήσεις του ΚΚΕ, κατέθεσε στη Βουλή έγγραφα από τα δημόσια μαιευτήρια και παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής που επιβεβαιώνουν την ανάγκη: Να χρηματοδοτηθούν άμεσα από το κράτος το «Μητέρα», το «Αναρρωτήριο Πεντέλης» και οι άλλες υπηρεσίες για το παιδί. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες για να καλυφθούν όλα τα εγκαταλειμμένα παιδιά που σήμερα παραμένουν στα μαιευτήρια και στις παιδιατρικές κλινικές.

Επίσης, να ενισχυθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό οι κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να αναπτυχθούν οι δημόσιες υιοθεσίες, αλλά και να παρέχεται στήριξη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Στα έγγραφα των νοσοκομείων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: