Αγώνας να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το Κέντρο
Με τη δυναμική παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Λαϊκών Επιτροπών του Δήμου Αθήνας, εκφράστηκε χτες η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), που προσπαθούν να το κρατήσουν ανοιχτό, καθώς άρχισε η διαδικασία παράδοσης. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), το μοναδικό δημόσιο στη χώρα, λειτούργησε το 1966 απ' το ΙΚΑ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ. Κάθε χρόνο δέχεται 5.500 παιδιά και εφήβους των λαϊκών οικογενειών, έχοντας ελάχιστο προσωπικό. «Σπέρνουνε το θάνατο και την κερδοφορία, τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία» και «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση. Τελικά, η παραλαβή και παράδοση μετατέθηκε για τη Δευτέρα.

Σε δήλωσή του, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Μένει στον αέρα μια σύγχρονη μονάδα. Πέρα από το ότι έχει να κάνει με τη συνολικότερη προσπάθεια να τελειώνουν με την ψυχική υγεία, αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον εργαζόμενο κόσμο είναι ότι σε αυτή την πόλη μέσα σε τέσσερα χρόνια χάθηκαν πέντε νοσοκομεία, δεκάδες εξωτερικά ιατρεία του ΙΚΑ και ο κόσμος αγανακτεί που δεν μπορεί να κλείσει ούτε τηλεφωνικό ραντεβού με γιατρό, γιατί δε βρίσκει. Πρέπει ο κόσμος να πάρει και πολιτική απόφαση. Πρέπει να πάρει και στροφή και να τους τιμωρήσει. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να δώσουμε και με τη σημερινή αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής».