ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μαζική διαδήλωση κατά της αντίδρασης
Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014

Πλάνο από την κρατική τηλεόραση από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Καράκας, με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους στην πετρελαιοβιομηχανία
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Νέα απάντηση στις προσπάθειες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, με τη στήριξη του ιμπεριαλισμού, να αποσταθεροποιήσει τη χώρα έδωσαν χτες πολλές χιλιάδες εργαζομένων στην πετρελαιοβιομηχανία, σε άλλους κλάδους και νέοι, συμμετέχοντας στη λεγόμενη «διαδήλωση ενάντια στο φασισμό». Η διαδήλωση στήριξης της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, συνεχιστή του έργου του αείμνηστου Προέδρου Ούγκο Τσάβες, έγινε μπροστά από το προεδρικό Μέγαρο «Μιραφλόρες».

Στη μεσοαστική και αστική περιοχή Τσακαΐτο, πραγματοποίησε συγκέντρωση και η αντιπολίτευση και φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων, που αποτελούν και τον πυρήνα των ομάδων κρούσης. Στη συγκέντρωση αυτή μίλησε και ο Λεοπόλντο Λόπες, πρόεδρος της αντιδραστικής «Λαϊκής Επιθυμίας», για τον οποίο είχε εκδοθεί από τις αρχές ένταλμα σύλληψης για άμεση εμπλοκή σε βίαια επεισόδια. Λίγο μετά την ομιλία του ο Λόπες έσπευσε να παραδοθεί, συνοδεία καμερών με σκοπό να ηρωποιηθεί. Ενώ είναι φανερή και η στήριξη που του παρέχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η υπουργός Αμύνας, Κάρμεν Μελέντες, σε δηλώσεις της διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί να εξελιχτούν τα πράγματα όπως στην περίοδο του πραξικοπήματος κατά του Τσάβες τον Απρίλη του 2002.

Το ΚΚ Βενεζουέλας συμμετείχε χτες στη διαδήλωση στήριξης της κυβέρνησης ενάντια στα σχέδια πραξικοπήματος, δηλώνοντας όμως ότι έχει κριτική στάση απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική, που πρέπει, για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα και η κακοδιοίκηση, να προχωρήσει σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.