ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑΣ
Παρεμβάσεις για απολύσεις και δεδουλευμένα
Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014

Eurokinissi

Από προηγούμενη κινητοποίηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
Παρέμβαση έκαναν χτες το πρωί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ζωγράφου, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να γυρίσουν στις θέσεις εργασίας τους 70 εργαζόμενοι. Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται στο δήμο με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πρόσφατα το δικαστήριο αναγνώρισε ότι στην πράξη είναι συμβάσεις αορίστου χρόνου, διατάσσοντας τη δημοτική αρχή να τους απασχολεί μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Παρά τη δικαστική απόφαση, η δημοτική αρχή (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) την περασμένη Δευτέρα τους αφαίρεσε τις κάρτες εργασίας και τη δυνατότητα να εργαστούν. Μετά τη χτεσινή παρέμβαση, δεσμεύθηκε ότι σήμερα θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους, τουλάχιστον για τις επόμενες τριάντα μέρες (περίοδος κατά την οποία η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης). Η παρέμβαση του Συνδικάτου ανέδειξε και την αδράνεια της πλειοψηφίας στη διοίκηση του σωματείου του δήμου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), η οποία το μόνο που έκανε επί τρεις μέρες ήταν να καλεί τους 70 εργαζόμενους να δίνουν το «παρών» στο χώρο εργασίας.

Επίσης, σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» προχώρησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας. Στη συνάντηση που είχε με τη διευθύντρια του ΟΑΕΔ, απαίτησε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους, ενώ έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της λήψης των αναγκαίων μέτρων σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Η διευθύντρια απάντησε ότι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες και οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στη δεύτερη φάση, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των καταστάσεων. Για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είπε ότι έχει δρομολογηθεί η λήψη τους.

Καλεί σε Γενική Συνέλευση

Γενική Συνέλευση για τις εξελίξεις και την καλύτερη οργάνωση της πάλης των εργαζομένων πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Κυριακή 23/2, στις 10.30 π.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, Σύνταγμα). «Η πείρα μας, συνάδελφοι, μας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Μόνο συλλογικά, με συναδελφικότητα και συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο μας, μπορούμε να βρούμε λύση στα προβλήματά μας. Με ένα κίνημα, που οικοδομεί την ενότητα στον κλάδο, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση», σημειώνεται στο κάλεσμα.