Συγκέντρωση στις 6 Μάρτη για μέτρα προστασίας των ανέργων

Στην Ομόνοια, στις 10 π.μ. καλούν ταξικά συνδικάτα και άλλοι φορείς του κινήματος

Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων για την ανεργία
Κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, διοργανώνουν την Πέμπτη 6 Μάρτη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, ταξικά σωματεία της Αττικής και άλλοι φορείς του κινήματος. Την πρωτοβουλία πήραν σε κοινή τους σύσκεψη τα σωματεία Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και τα σωματεία της Ζώνης.

Δεκάδες ακόμα σωματεία και φορείς καλούν στη συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Εργασίας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις σχεδιάζονται και σε άλλες πόλεις. Επίσης:

-- Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση αποφάσισε το ΔΣ του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Παράλληλα καλεί στην 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου, την Παρασκευή 28/2 στα γραφεία του (Νοταρά 108, Πειραιάς).

-- Συγκέντρωση για τη διεκδίκηση άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων που οφείλονται σε εργαζόμενους της περιοχής και μέτρων προστασίας των ανέργων, οργανώνουν ταξικά συνδικάτα της Μαγνησίας, αύριο Πέμπτη, στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου του Βόλου.

-- Στη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων και Εργαζομένων σε Προγράμματα Απασχόλησης στην Πάτρα κατέληξε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στην οποία πήραν μέρος νέοι άνεργοι απ' όλους τους κλάδους, εργαζόμενοι σε 5μηνα και «voucher», μαθητές από σχολές κατάρτισης, φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτοι που ψάχνουν να βρουν δουλειά.

Αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη φορέων που έχει καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με θέμα την ανεργία, σήμερα Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στη συγκέντρωση της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ για το ίδιο θέμα, στις 6 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Σχεδιάζουν, επίσης, κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με φορείς και συνδικάτα, ενώ προχωρούν στη λειτουργία στεκιού ανέργων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αλεξιώτισσας (Ζωοδόχου Πηγής και Ομήρου, Ταμπάχανα) από Δευτέρα έως Τετάρτη (10 π.μ. - 2 μ.μ.).

-- Σε κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους προχωρά σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11 π.μ. και πορεία στο Δημαρχείο. Η Λαϊκή Επιτροπή απαιτεί την υλοποίηση σχετικής απόφασης για μέτρα προστασίας των ανέργων που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Ανέργων και σωματείων, με την επιμονή και τη στήριξη των Δημοτικών Συμβούλων του ΚΚΕ.

-- Να παρθούν τώρα μέτρα για την άμεση ανακούφιση των εργατικών-λαϊκών οικογενειών από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, απαιτούν οι Γραμματείες Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, καθώς και οι Ομάδες Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, που θα παραβρεθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Νωρίτερα, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην Λότζια.