ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας κόντρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014

Από τη χτεσινή διαδήλωση στο Καράκας στήριξης στην Μπολιβαριανή κυβέρνηση
Συνάντηση με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες και τον πρώτο γραμματεά υπεύθυνο Τύπου της πρεσβείας Ερνέστο Μπορντιέρ είχε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της 26ης Φλεβάρη, μέρας παγκόσμιας δράσης και αλληλεγγύης για το λαό της Βενεζουέλας, προκειμένου η ΕΕΔΥΕ να καταγγείλει και να εκφράσει την αγανάκτησή της για την ανοιχτή επέμβαση του ιμπεριαλισμού και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας σε συνεργασία με αντιδραστικές δυνάμεις και ομάδες της χώρας. Μέσα από τη συζήτηση, έγινε και ενημέρωση από μεριάς της Πρεσβείας αναφορικά με τη γενικότερη κατάσταση στη Βενεζουέλα και τους αγώνες του λαού της.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ μετέφερε την αλληλεγγύη και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του ελληνικού αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος στο λαό της Βενεζουέλας κι εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο λαός της χώρας θα κερδίσει κι αυτήν τη μάχη.

Χτες επίσης στο Καράκας και άλλες πόλεις έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις και διάσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ειρήνη και τη ζωή. Συμμετείχαν κοινωνικές οργανώσεις, κόμματα που στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή διαδικασία, ενώ η αντιπολίτευση δε δέχτηκε την πρόταση διαλόγου. Ο ηγέτης της, Ενρίκο Καπρίλες, κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα που πρωτοστατεί στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης με τις βίαιες ομάδες κρούσης, εμφανίζεται σε διεθνή ΜΜΕ ως δήθεν διωκόμενος από το «αντιδημοκρατικό καθεστώς».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζ. Κέρι εμφανίστηκε να δηλώνει ότι «είναι καιρός να βελτιωθούν πλέον οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών». Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ τις τελευταίες μέρες απελάθηκαν και από τις δύο πλευρές 3 διπλωματικοί υπάλληλοι αντίστοιχα. Η αρχή έγινε με την απέλαση 3 Αμερικανών, που αποδεδειγμένα δρούσαν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια για την εκπαίδευση ομάδων κρούσης από φοιτητές.