ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδήλωση στις 6 Μάρτη για τους άνεργους

Διεκδικούν άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας

Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από τον ΟΑΕΔ
Με εξορμήσεις σε καταστήματα και σχολές του ΟΑΕΔ, σε χώρους που απασχολούνται νέοι μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», σε στέκια νεολαίας και τόπους δουλειάς, τα συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής προετοιμάζουν τη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Πέμπτη 6 Μάρτη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, με αίτημα να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Μετάλλου Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ. Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες κ.ά.

Συγκέντρωση για τους ανέργους στις 6 Μάρτη θα γίνει επίσης στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, και στην Τρίπολη, στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Πετρινού. Χτες, ανάλογη συγκέντρωση έγινε στο Βόλο.