ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Κοινή δράση και συγκεντρώσεις αύριο για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου

Πέμπτη 6 Μάρτη 2014

Συνεχίζονται οι κοινές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας απευθύνονται με ανακοίνωσή τους σε εργαζόμενες και εργαζομένους και καλούν σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες.

Την Παρασκευή 7 Μάρτη, θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή στο Βόλο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, και στην Ικαρία, στις 7.30 μ.μ., στον Εύδηλο.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και το Σάββατο: Στο Ηράκλειο, στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια. Στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας. Στη Λαμία, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.

Το μήνυμα πως η 8η Μάρτη είναι μέρα αγώνα μετέφεραν με τη χτεσινή τους περιοδεία ΠΑΜΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ στις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής και τους κάλεσαν να την κάνουν αφορμή για οργάνωση και διεκδίκηση. Το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου αποφάσισε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που οργανώνει η Κοινωνική Συμμαχία την Παρασκευή, μετά από πρόταση των Επιτροπών Αγώνα.

Για την ιστορία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας και την ανάγκη να βρεθούν οι εργαζόμενες στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στη ζωή που σχεδιάζουν ΕΕ, κυβερνήσεις και μονοπώλια για τις ίδιες και τα παιδιά τους, συζήτησαν δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας με εργαζομένους και εργαζόμενες στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Πεταλούδα», στη φαρμακοβιομηχανία «ΒΙΑΝΕΞ», σε επιχειρήσεις στον κλάδο Τύπου και Χάρτου και μια σειρά χώρους δουλειάς.

Σήμερα, ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες, το σωματείο των εργαζομένων στην «ΕΒΓΑ» πραγματοποιεί εκδήλωση για την 8η Μάρτη, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου, από τη 1.30 μ.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. Θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Γυναικών του κλαδικού συνδικάτου και της ΟΓΕ. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς.