ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεκινούν την Κυριακή οι αγώνες
Πέμπτη 6 Μάρτη 2014

Στιγμιότυπο από την περσινή διοργάνωση
Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την υποβολή συμμετοχών η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του φετινού Εργατικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ έχει ξεκινήσει, με την 1η αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 9 Μάρτη. Σημειώνεται ότι για φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 ομάδες από χώρους δουλειάς, κλάδους, λαϊκές επιτροπές, σχολές μαθητείας, θεραπευτικές κοινότητες, κάτι που δείχνει την απήχηση της διοργάνωσης στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Οι συγκεκριμένοι αγώνες με τη δωρεάν συμμετοχή ουσιαστικά κάνουν πράξη το δικαίωμα στην άθληση για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, σε μια εποχή που ο αθλητισμός πλέον αποτελεί πολυτέλεια για τους περισσότερους εξαιτίας του κόστους που χρειάζεται για να αθληθεί κάποιος.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ, μέσω του Τουρνουά, προβάλλει ένα διαφορετικό μοντέλο αθλητισμού αλλά και γενικότερου τρόπου ζωής, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους εποικοδομητικά, ενισχύοντας την άθληση και την άμιλλα, τη δημιουργία και τη διασκέδαση.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ ενημέρωσε τις ομάδες για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης: Για τη φάση των 52 θα πραγματοποιηθούν αγώνες νοκ-άουτ στις 9 Μάρτη. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία θα ακολουθήσουν παράταση και πέναλτι. Για τη φάση των 26 θα πραγματοποιηθούν αγώνες νοκ-άουτ στις 16 Μάρτη με νέα κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο ενδιάμεσο. Στις 13 ομάδες που θα προκριθούν θα προστεθούν 3 ομάδες που αποκλείστηκαν από τη φάση των 26, με κριτήριο το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων που έχουν πετύχει από την έναρξη του τουρνουά. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού επίτευξης τερμάτων θα μετρήσει η διαφορά των γκολ για κάθε ομάδα. Θα ακολουθήσουν αγώνες νοκ-άουτ στις 23 και 30 Μάρτη. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 6 Απρίλη. Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθούν στις 13 Απρίλη.