Πανελλαδική απεργία σήμερα στο Δημόσιο

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα (10.30 π.μ., Ομόνοια), Θεσσαλονίκη (10 π.μ., πλατεία Αγ. Σοφίας) και σε άλλες πόλεις. Νέα 48ωρη την επόμενη βδομάδα

Τετάρτη 12 Μάρτη 2014

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο ενάντια στις διαθεσιμότητες
Με ζητήματα αιχμής το νομοσχέδιο για τις αξιολογήσεις, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου, πραγματοποιείται σήμερα 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Με στόχο να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το Δημόσιο, θα γίνει νέα 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν σήμερα στην Αθήνα συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. Καλούν τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στο διάστημα 13 - 18 Μάρτη σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας που ακολουθεί. Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σήμερα στις παρακάτω πόλεις:

Στην ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναφέρουν για το νομοσχέδιο: «36.000 συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014».

Επισημαίνουν ακόμα ότι «στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση» και καλούν κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Απευθύνουν ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου.

Στην απεργία και τα «πεντάμηνα»

Στη σημερινή απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια καλεί η Επιτροπή Εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» Περιφέρειας Αττικής.

Στην ανακοίνωσή τους, καλούν το λαό σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προκειμένου να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο κράτος, μέρος των οποίων είναι οι διαθεσιμότητες. Οπως καταγγέλλουν, οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι καταργήσεις οργανισμών, που θα προκύψουν κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου, «θα χειροτερέψουν τη ζωή των οικογενειών μας, των λαϊκών οικογενειών οι οποίες θα χάσουν και τις τελευταίες ελάχιστες υπηρεσίες που κάλυπταν μέρος των αναγκών τους. Επομένως, όποια προγράμματα ανακοινώνει η κυβέρνηση και η ΕΕ, τάχατες για την ανακούφιση των ανέργων, είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή καλεί τους συναδέλφους: «Να ξεφύγουμε από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση και παραπλανούν. Να βγάλουμε συμπεράσματα, να απεργήσουμε γιατί πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη. Συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην κλιμάκωση του αγώνα