ΒΟΛΟΣ
Να καταδικαστεί η παράδοση των σιδηροδρόμων στα μονοπώλια

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ από τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Απ. Νάνο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γ. Λούμα

Τετάρτη 12 Μάρτη 2014

Στιγμιότυπο από την περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ
Περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ του Βόλου πραγματοποίησε τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Απ. Νάνο, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, και Γιώργο Λούμα, υποψήφιο για αντιπεριφειάρχη Μαγνησίας. Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων, ενώ στις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενους τονίστηκε ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος βρίσκεται σε αποσύνθεση εξαιτίας της πολιτικής απαξίωσης που έχει ακολουθηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να παραδοθούν οι δομές κομμάτι-κομμάτι στα μονοπώλια.

Στις δηλώσεις τους οι υποψήφιοι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στα έργα που πρέπει να γίνουν στο σιδηρόδρομο και καθυστερούν (ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας, το λεγόμενο «S» στη Νέα Ιωνία κ.ά), τονίζοντας ότι και όσα θα γίνουν δε θα έχουν ως γνώμονα τις φτηνές και ασφαλείς μετακινήσεις του λαού αλλά την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κατήγγειλαν τις προεκλογικές φιέστες για το σιδηρόδρομο που στήνει η Δημοτική Αρχή Βόλου και τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι, με την ψήφο τους στις εκλογές, πρέπει να καταδικάσουν τα κόμματα που έχουν στηρίξει τις πολιτικές που οδήγησαν τον ΟΣΕ σε αυτήν την κατάσταση και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, το οποίο μιλά για κεντρικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει και στην ανάπτυξη των σιδηρόδρομων ως λαϊκή περιουσία.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη Νεάπολη

Περιοδεία στο σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βόλο πραγματοποίησαν χτες ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Γ. Λούμας, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Γκατζή.

Η επίσκεψη στην Πυροσβεστική έδωσε τη δυνατότητα στο κλιμάκιο του ΚΚΕ να συζητήσει με τους εργαζόμενους για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τους, τις τελευταίες αντιδραστικές εξελίξεις στην υπηρεσία, την απαξίωσή της με ό,τι συνεπάγεται για την πυροπροστασία στην περιοχή, ιδίως τις μέρες του καλοκαιριού.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Λούμας, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Νεάπολης ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί με κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Στη συγκέντρωση μετέφερε την επερώτηση που έκαναν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικοί σύμβουλοι για το ζήτημα.