ΗΠΑ
Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη στη Ν. Υόρκη

Μεταξύ των νεκρών και ο Ελληνας μουσικός Ανδρέας Παναγόπουλος

Παρασκευή 14 Μάρτη 2014

Τα κτίρια που κατέρρευσαν από την ισχυρή έκρηξη έγιναν ο τάφος των άτυχων ενοίκων τους
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Σε τουλάχιστον επτά ανέρχεται πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια προχτεσινής έκρηξης στο ανατολικό Χάρλεμ της Ν. Υόρκης, ανάμεσά τους και ο 43χρονος Ελληνας μουσικός Ανδρέας Παναγόπουλος, η σορός του οποίου αναγνωρίστηκε χτες βράδυ από τη σύζυγό του, δημοσιογράφο Λάισεθ Πέρες.

Ο Ελληνας μουσικός διέμενε στο δεύτερο όροφο του ενός από τα δυο κτίρια που κατέρρευσαν χτες στο Ανατολικό Χάρλεμ, μετά από ισχυρή έκρηξη, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή αερίου.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60 (ανάμεσά τους και ένας 15χρονος μαθητής που νοσηλεύεται με εγκαύματα και κατάγματα σε κρίσιμη κατάσταση) και οι αγνοούμενοι είναι πέντε.

Συνεργεία πυροσβεστών και διάσωσης παλεύουν επί ώρες μέσα στα ογκώδη συντρίμμια και σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες να εντοπίσουν πιθανούς επιζώντες ή και θύματα με τη χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών και θερμικών καμερών.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπάζιο, σε δηλώσεις που έκανε χτες επισκεπτόμενος, για μία ακόμη φορά, τον τόπο της έκρηξης, επιβεβαίωσε ότι η τοπική εταιρεία παροχής αερίου «Con Edison» είχε ειδοποιηθεί για τη διαρροή τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από το δυστύχημα. Αλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι τις τελευταίες μέρες κάτοικοι της περιοχής είχαν παραπονεθεί επίσης για την έντονη οσμή φυσικού αερίου.