Τραυματίστηκε εργάτης από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αλλοι πέντε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Τρίτη 18 Μάρτη 2014

Motion Team

Ο υποσταθμός της ΔΕΗ όπου σημειώθηκε χτες η έκρηξη
Ενας εργαζόμενος 52 χρονών τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στον υποσταθμό Μέσης Τάσης της ΔΕΗ, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Συνολικά 7 εργαζόμενοι της ΔΕΗ πήγαν χτες για να πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης στον υποσταθμό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών στον κεντρικό διακόπτη, σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο 52χρονος κυριολεκτικά πήρε φωτιά. Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Αλλοι πέντε συνάδελφοί του, ανάμεσά τους και ένας εργάτης με τρίμηνη σύμβαση, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη, έσβησε μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο. Εξαιτίας της έκρηξης προκλήθηκαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης πολλών χωριών της περιοχής.

Στο μεταξύ, από παθολογικά αίτια πέθανε την Παρασκευή ένας 55χρονος εργαζόμενος στην αρχαιολογική ανασκαφή στο Ορυχείο Αμύνταιου, όπου δεν υπήρχε ούτε ένας γιατρός στο χώρο, παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη ανασκαφή εργάζονται εκατοντάδες εργάτες. Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στη Ενέργεια (ΣΕΕΝ).

Καλεί τους εργαζόμενους στην ανασκαφή και όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να συμμετέχουν μαζικά στη 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση μπροστά στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ (Βιομηχανικό), σήμερα Τρίτη 18/3, διευρύνοντας το πλαίσιο και απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.