Κινητοποίηση εργαζομένων και απολυμένων της «Lafarge»
Πέμπτη 27 Μάρτη 2014

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Παιανία
Κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης της «Lafarge», στην Παιανία, έκαναν χτες το πρωί εργαζόμενοι και απολυμένοι της επιχείρησης, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απόφαση της εταιρείας να διακόψει μέρος των δραστηριοτήτων της και να απολύσει 236 εργαζόμενους, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της παραγωγής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, απολυμένοι και άλλων κλειστών εργοστασίων της Εύβοιας, όπως από τη «Σέλμαν» και τη «Νεοσέτ», απολυμένοι της «Coca Cola», ενώ το Εργατικό Κέντρο είχε κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι της «Ιντρακόμ», στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κηρύχθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του Κόμματος. Χαιρέτισαν επίσης ο Γιάννης Κομνηνός, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

«Με το παράδειγμα της "Lafarge" φαίνεται ξεκάθαρα το ποιος είναι αυτός που κλείνει τα εργοστάσια: Το κυνήγι του κέρδους τους και μόνο αυτό!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ «Ιντρακόμ» του ΚΚΕ.