ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Δεύτερη και φαρμακερή;

Οι «νυχτερίδες» ζητούν τη ρεβάνς από την αποτυχημένη περσινή τους παρουσία στον τελικό

Κυριακή 20 Μάη 2001

Τα πανηγύρια για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κράτησαν λιγότερο από πέρσι καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που φτάνουν εκεί. Πέρσι μπορεί να ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης σε θέση ισχύος, όμως φέτος, η Βαλένθια μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους Γερμανούς καθώς οι Ισπανοί θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ απέδειξε ότι η περσινή επιτυχία δεν ήταν θέμα τύχης. Φέτος, στηριζόμενη περισσότερο στο κέντρο της και με κατοχή της μπάλας στο 52%, έφτανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήθελε και αυτό φάνηκε από τις νίκες της που δεν ήταν μεγάλες σε έκταση αλλά είχαν μεγάλη σημασία. Πέρα από αυτά, τα στατιστικά δείχνουν ότι αρέσκονται στα φάουλ (325) που τους έχουν αποφέρει 34 κίτρινες κάρτες αλλά καμία αποβολή.

Οι «νυχτερίδες» συμμετείχαν στον 3ο Ομιλο μαζί με τον Ολυμπιακό (2-1, 0-1), τη Χέρενφεν (1-0, 1-1) και τη Λιόν (1-0, 2-1) και πέρασαν στην επόμενη φάση με 13 βαθμούς (4 νίκες και από μια ισοπαλία και ήττα) κατακτώντας την πρώτη θέση. Εκεί αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό (0-0, 2-1), τη Στουρμ Γκρατς (2-0, 5-0) και τη Μάντσεστερ Γ. (0-0, 1-1) όπου πήραν το εισιτήριο μαζί με τους «μπέμπηδες» για τα προημιτελικά αφού βρέθηκαν στην προνομιούχα δεύτερη θέση.

Η Αρσεναλ ήταν η αντίπαλος της ισπανικής ομάδας στη φάση των «8». Οι παίκτες του Κούπερ προσπάθησαν και κατόρθωσαν με ένα τέρμα του Κάριου να πάρουν την πρόκριση παρά την ήττα τους στο «Χάιμπουρι» με 2-1. Αυτό ήταν που έδωσε φτερά στους Ισπανούς και στα ημιτελικά «συγκρούστηκαν» με τη Λιντς φέρνοντας 0-0 στην Αγγλία και 3-0 στον επαναληπτικό του «Μεστάγια».

Sportidea

Ο ηγέτης των «νυχτερίδων» Μεντιέτα
Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στηρίχτηκε επιθετικά στον Σάντσεζ και όπως έδειξαν οι εμφανίσεις του παίκτη έκανε καλά. Ο Χούαν Σάντσεζ έχει πετύχει μέχρι σήμερα τα 5 από τα 22 τέρματα της ομάδας του ενώ 4 φορές βρήκε δίχτυα ο Αλόνσο και ακολουθεί ο Κάριου με 3. Τα μεγάλα ονόματα, πάντως, των «νυχτερίδων» είναι αν μη τι άλλο ο αρχηγός Μεντιέτα όπως επίσης οι επιθετικοί Κάριου και Σάντσεζ που δίνουν λύσεις στις δύσκολες στιγμές. Την αμυντική γραμμή κρατάνε σταθερή οι Αγιάλα και Ανγκλομά ενώ στη μεσαία γραμμή ο Ντεσάμπ οργανώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι της ομάδας.



Sportidea

Ο αναγεννητής της Βαλένθια Εκτορ Κούπερ