ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αυλαία στη Super League με τα ... βλέμματα χαμηλά
Σάββατο 12 Απρίλη 2014

Eurokinissi

Η αναμέτρηση της Ξάνθης του Παναθηναϊκού είναι από τα παιχνίδια που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον στην 34η αγωνιστική
Με το ζήτημα της παραμονής στην κατηγορία να είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού παραμένει ανοικτό, πέφτει την Κυριακή η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Super League.

Mε τον Ολυμπιακό να έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο εδώ και αρκετό καιρό, τις ομάδες να έχουν κλειδώσει επίσης πολύ πριν για τη συμμετοχή στα πλέι οφ, όπου θα καθορίσουν τη 2η θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικά) και τα εισιτήρια για το Γιουρόπα Λιγκ, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην ουρά. Εκεί, με βάση το πώς έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα μέχρι τώρα, ουσιαστικά 5 ομάδες καίγονται για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν είτε σε απευθείας υποβιβασμό (η μια θέση, αφού ο Αρης έχει ήδη πέσει), είτε στη διαδικασία των μπαράζ (η άλλη θέση) με την τρίτη ομάδα των πλέι οφ της Football League.

Bέροια, Ξάνθη, Απόλλων, Πλατανιάς και Πανιώνιος είναι αυτοί που θα βαδίσουν σε τεντωμένο σκοινί στην 34η αγωνιστική με τους δύο τελευταίους, πάντως, να είναι σε σαφώς καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους τρεις. Με βάση τη ρευστή βαθμολογική διαφορά των εμπλεκόμενων ομάδων, τα σενάρια πιθανών ισοβαθμιών είναι αρκετά και ίσως για τις οριστικές θέσεις να υπάρξουν και μπαράζ.

Βέροια και Ξάνθη θα έχουν το ρόλο του γηπεδούχου στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, θέλοντας μόνο τη νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να πετύχουν το στόχο της παραμονής. Ως φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν Απόλλωνας και Πλατανιάς, με τον πρώτο να έχει δύσκολο έργο στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει τη φιέστα κατάκτησης του φετινού τίτλου. Αντίθετα, Πανιώνιος και Πλατανιάς που θα κοντραριστούν στη Ν. Σμύρνη βολεύονται και με Χ, αφού ο ένας βαθμός είναι ικανός να οριστικοποιήσει την παραμονή και των δύο στην κατηγορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης (Novasports 2), Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός (Novasports 3), Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ (Novasports 4), Πανιώνιος - Πλατανιάς (Novasports 24 HD), Εργοτέλης - Καλλονή (Novasports 6), Βέροια - Αστέρας Τρίπολης (Novasports 7), Πανθρακικός - Ατρόμητος (Novasports Extra 1), Αρης - ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports Extra 2), Παναιτωλικός - ΟΦΗ, (Novasports.gr).

FOOTBAL LEAGUE: Τα βλέμματα στο Βόλο

Το ντέρμπι του Βόλου μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ για τις θέσεις ανόδου στη Football League. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το σπουδαίο... διπλό στην Κέρκυρα την 1η αγωνιστική ήδη έχουν αποσπαστεί κατά πολύ από τους υπόλοιπους διώκτες τους και με ανάλογη επιτυχία σήμερα ουσιαστικά κλειδώνουν τη μία από τις δύο θέσεις για απευθείας άνοδο. Βολική για τον Ολυμπιακό πάντως είναι και η ισοπαλία.

Για τη Νίκη, μετά το εντός έδρας στραπάτσο της πρεμιέρας από τον Αιγινιακό (ήττα με 3-2) δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, αφού θα μείνει αρκετά πίσω νωρίς νωρίς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ενδιαφέρον έχει και η μονομαχία των... συνονόματων Ηρακλή Ψαχνών και Ηρακλή, δύο ομάδων που μετά την 1η αγωνιστική έχουν μπει με αξιώσεις στο κυνήγι της ανόδου στη Super League.

To πρόγραμμα αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ: Κέρκυρα - Χανιά (15.00 ΟΤΕ ΤV) , Αιγινιακός - Φωστήρας (15.00 OTE TV), Ηρακλής Ψαχνών - Ηρακλής (18.00 OTE TV), Ολυμπιακός Βόλου - Νίκη Βόλου (20.30 OTE TV).