Στη Ζίτσα Ιωαννίνων
Τρίτη 15 Απρίλη 2014

Αποψη της συγκέντρωσης του Σαββάτου στη Ζίτσα
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι εγγύηση για να έρθουν πραγματικά καλύτερες μέρες για το λαό, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στη Ζίτσα Ιωαννίνων, στον 5ο μεγαλύτερο δήμο της Ηπείρου, με αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, με βιομηχανικές μονάδες και νεολαία.

Οπως σημείωσε, ο λαός και της συγκεκριμένης περιοχής έχει μεγάλη πείρα που πρέπει να την «κεφαλαιοποιήσει» στις ερχόμενες εκλογές. Αναφέρθηκε στην ΕΕ, που το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε «λυκοσυμμαχία» και «λάκκο των λεόντων». «Επαληθευτήκαμε και διαψεύστηκαν όσοι έταζαν πως θα τρώμε με χρυσά κουτάλια», είπε, όπως δικαιώθηκε και το «όχι» του ΚΚΕ στις «4 ελευθερίες του Μάαστριχτ», στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και άλλες στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Η ΚΑΠ - σημείωσε - βάζει ποσοστώσεις στους αγρότες παραγωγούς, εμπόδια στο να παράγουν, να τρέφεται ο ελληνικός πληθυσμός και να γίνονται εξαγωγές.

Υπογράμμισε πως όλα αυτά είναι δεσμεύσεις στην ΕΕ, τις υλοποιούν κυβερνήσεις ή θα τις υλοποιήσουν άλλοι που ενδεχομένως να κυβερνήσουν και «ορκίζονται» στην ΕΕ. Αν δεν είσαι ενάντια στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, αν δεν έχεις καθαρό ότι δεν δεσμεύεσαι από την ΕΕ, τότε δεν μπορείς να λες ότι θα έχεις φιλολαϊκή πολιτική, σημείωσε.


Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε το λαό να σκεφτεί «ποιος έχει την πραγματική εξουσία, ποιος βρίσκεται πίσω από το πολιτικό προσωπικό, τις ηγεσίες των κομμάτων;». Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. Αυτό πρέπει να έχει στο νου του ο λαός σαν κριτήριο και στις κάλπες και στους καθημερινούς αγώνες.

Ολοι πρέπει σήμερα να οργανωθούν, σημείωσε, στους χώρους δουλειάς, στους αγροτικούς συλλόγους, στις οργανώσεις της νεολαίας, σε λαϊκές επιτροπές και συλλόγους στις γειτονιές. Να δημιουργηθεί μια λαϊκή συμμαχία σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και όχι με επίπλαστους «κομματικούς» διαχωρισμούς.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προπαγάνδα ότι το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει χαρακτηρίζοντας αυτό ψέμα. Από την ίδρυσή του το ΚΚΕ δεν κρύβει πως θέλει να οδηγήσει την εργατική τάξη και το λαό στην εξουσία. Ξεκαθάρισε όμως πως το ΚΚΕ δε θα στηρίξει καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση, που λέει «ναι» στην ΕΕ, που λέει ότι το χρέος είναι και του λαού και που στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα, τους καπιταλιστές σε βάρος όσων παράγουν τον πλούτο.

Νωρίτερα, μίλησαν στη συγκέντρωση ο Σωτήρης Μανούσης, υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Νίκος Εξαρχος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, καθώς και ο μαχητής του ΔΣΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, Γιάννης Μαλισιόβας.

Νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, ο Δ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε στο πολιτικό μνημόσυνο για την μαχήτρια του ΔΣΕ, Δήμητρα Τσατσάνη, στον Πρωτόπαππα Ιωαννίνων. Την εκδήλωση τιμής και μνήμης στον τάφο της μαχήτριας οργάνωσε η ΚΟ Ζίτσας του ΚΚΕ και μίλησε ο Γραμματέας της Οργάνωσης, Σωτήρης Ζώτος.

Επίσης, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε σύντομη στάση στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στο Ροδοτόπι, όπου συνομίλησε με μέλη και φίλους του Κόμματος.