ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κλείνουν οι θέσεις του τελικού
Τετάρτη 16 Απρίλη 2014

Eurokinissi

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διεκδικούν το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Κυπέλλου
Οι δυο ομάδες που θα μετάσχουν στον τελικό της 26ης Απρίλη διεκδικώντας το τρόπαιο του Κυπέλλου θα οριστικοποιηθούν σήμερα, μετά τη διεξαγωγή των δεύτερων αγώνων για την ημιτελική φάση, σε Τούμπα (20.00 ΟΤΕ Sports 1) και «Απ. Νικολαΐδης» (17.00 OTE SPORTS 1). ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με ρόλο γηπεδούχου φιλοξενούν αντίστοιχα τους Ολυμπιακό και ΟΦΗ θέλοντας να ανατρέψουν τα εις βάρος τους αποτελέσματα των πρώτων παιχνιδιών. Το αντίστροφο επιδιώκουν οι φιλοξενούμενοι που έχοντας κάνει το πρώτο βήμα θέλουν σήμερα να ολοκληρώσουν τη... δουλειά.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ποντάροντας πολλά και στη βοήθεια του κόσμου. Οι «ασπρόμαυροι» αφού απέφυγαν τα χειρότερα στο Φάληρο (αφού βρέθηκαν να χάνουν νωρίς νωρίς με 2-0) δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σημαντικό κίνητρο είναι και η δίψα για κατάκτηση του τροπαίου που κρατάει από το 2002, όταν και στέφθηκαν Κυπελλούχοι νικώντας τον Αρη στον τελικό. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ήδη πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή, στοχεύει στο νταμπλ έχοντας ως εφαλτήριο τη νίκη στον πρώτο αγώνα. Για τους γηπεδούχους δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που θα παραταχθεί με απουσίες καθώς εκτός αποστολής για λόγους τραυματισμού τέθηκαν οι Πέρεζ και Χολέμπας, ενώ στην Αθήνα έμεινε και ο Ιμπαγάσα.

Την ανατροπή της ήττας του με 1-0 καλείται να κάνει σήμερα στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός κόντρα στον εντυπωσιακό φέτος ΟΦΗ. Οι «πράσινοι», παρά το χαστούκι από την Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, δηλώνουν έτοιμοι για τις περιστάσεις του σημερινού παιχνιδιού, με τον τεχνικό της ομάδας, Γ. Αναστασίου, να ετοιμάζει επιθετικό σχήμα. Από την άλλη με καλή ψυχολογία από την κατάκτηση της 6ης θέσης στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ θέλει να σφραγίσει την παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου μετά από 15 χρόνια. Πάντως, τα προβλήματα δεν λείπουν από τους Κρητικούς αφού ο τραυματισμός των Παπάζογλου - Ζόρο (συγκρούστηκαν μεταξύ τους) στην προπόνηση καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή τους σήμερα.