ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ στις σχολές
Σάββατο 3 Μάη 2014

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 7 Μάη, ενώ πρέπει να καταδικαστούν οι ΔΑΠ - ΠΑΣΠ, οι παρατάξεις της συγκυβέρνησης, πρέπει ταυτόχρονα να καταδικαστούν τα «σιαμαία» ΑΡΕΝ - ΕΑΑΚ που επιδιώκουν φοιτητικό κίνημα «νεροκουβαλητή» μιας νέας αντιλαϊκής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέμε νέας αντιλαϊκής διακυβέρνησης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι θέλει να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», βαδίζοντας στα ίδια πλαίσια με τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Με αυτές, λοιπόν, τις δυνάμεις σφιχταγκαλιάζονται οι ομάδες της ΕΑΑΚ σε όλες τις σχολές, σε όλη την Ελλάδα. Η περιβόητη «ενότητα» την οποία επιδιώκουν και στην οποία καλούν, είναι «ενότητα» με τις αυταπάτες, με τη διαχείριση του σάπιου συστήματος.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, πηγαίνοντας προς τις κάλπες των φοιτητικών εκλογών, πρέπει να τα σκεφτούν όλα αυτά. Οπως, επίσης, πρέπει να σκεφτούν και το τι εξυπηρετεί η στάση των ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ σε μια σειρά σχολές:

Στις φοιτητικές εκλογές στις 7 Μάη, να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ για να δυναμώσει ο κοινός συλλογικός αγώνας, οι διεκδικήσεις για αποκλειστικά δωρεάν σπουδές, για πτυχία με επιστημονική γνώση και ειδίκευση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών, για επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του. Για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους και μαχητικά όργανα που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας. Για να δυναμώσει η ενότητα των φοιτητών και για να γίνει το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα ρυάκι στο μεγάλο λαϊκό ποτάμι.


Θοδωρής ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ