SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Ζητείται... πρωτοπόρος
Σάββατο 3 Μάη 2014

Eurokinissi

Μετά τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τα ξαναλένε αύριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος
Η αναμέτρηση στο «Απ. Νικολαΐδης» όπου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα τα ξαναπούν αύριο (20.30, ΝS2) λίγες μέρες μετά την κόντρα τους για τον τελικό Κυπέλλου, που έληξε με θρίαμβο των «πρασίνων», συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Στο άλλο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο (Κυριακή 18.15 ΝS2). Με βάση τη μοιρασιά στην πρώτη αγωνιστική, όπου κυριάρχησε η ισοπαλία στους αγώνες σε Τούμπα και Περιστέρι, πλέον η 2η αυξάνει το ενδιαφέρον. Οι τρεις ομάδες που ισοβαθμούν (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός) ψάχνουν να πάρουν το... κεφάλι στη βαθμολογία ενώ ο Αστέρας που ακολουθεί στοχεύει στο να καλύψει για τα καλά πλέον την (έστω και ελάχιστη) διαφορά.

Με τον αέρα της επικράτησής του πριν μια βδομάδα στον τελικό του ΟΑΚΑ και θέλοντας να αξιοποιήσει τη δύναμη της έδρας ώστε να ξεφύγει βαθμολογικά έναντι ενός βασικού αντιπάλου για τη διεκδίκηση της 1ης θέσης στα πλέι οφ (2η του πρωταθλήματος) ο Παναθηναϊκός τα ξαναλέει με τον ΠΑΟΚ. Το καλό για τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου, είναι ότι οι Λαγός και Αμπέιντ που τραυματίστηκαν στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ ανέβασαν στροφές τις τελευταίες μέρες αυξάνοντας τις πιθανότητες για συμμετοχή. Στην αντίπερα όχθη ο ΠΑΟΚ στη σκιά της τιμωρίας που του ανακοινώθηκε από την Επιτροπή της ΕΠΟ και ψάχνοντας μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να αλλάξει το κλίμα από τις δυο συνεχόμενες αποτυχίες (ήττα στον τελικό, ισοπαλία με Αστέρα στην Τούμπα) βλέπει την κόντρα στη Λεωφόρο ως ιδανική ευκαιρία. Ο Γ. Γεωργιάδης έκρινε ως σχετικά καλή την παρουσία της ομάδας στην πρεμιέρα και σήμερα περιμένει οι παίκτες του να έχουν ακόμη περισσότερη βελτίωση.

Με τους γηπεδούχους να θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει σε πιο εύκολη θέση και τους φιλοξενούμενους να ευελπιστούν στην πρώτη νίκη προκειμένου με βολικό (γι' αυτούς) αποτέλεσμα στη Λεωφόρο να πάρουν τα ηνία στη βαθμολογία θα διεξαχθεί και η έτερη αναμέτρηση στην Τρίπολη. Ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, δήλωσε πως περιμένει σήμερα από την ομάδα του να λειτουργήσει καλύτερα επιθετικά απ' ό,τι στην αναμέτρηση της Τούμπας. Στην άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών κόντρα στον Παναθηναϊκό και σήμερα ευελπιστεί στο κάτι παραπάνω έχοντας και όλους τους παίκτες στη διάθεσή του αφού Γκαρσία και Ναπολεόνι ξεπέρασαν τα προβλήματά τους.