ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ισχυρό ΚΚΕ είναι αυτό που χρειάζεται ο λαός

Σε συγκέντρωση στο Καματερό μίλησε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

Σάββατο 3 Μάη 2014

Κάλεσμα στο λαό να ψηφίσει με κριτήριο τη στάση των κομμάτων απέναντι στον ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη στάση απέναντι στους βιομηχάνους, τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά και απέναντι στην ΕΕ, που βρίσκεται πίσω από κάθε αντιλαϊκό μέτρο, απηύθυνε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Καματερό, μαζί με τον Δημήτρη Κατσαντώνη, υποψήφιο δήμαρχο Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

Οπως είπε, ο «δραστήριος ευρωβουλευτής», ο λεγόμενος καλός δήμαρχος - διαχειριστής των άλλων κομμάτων, «θυμίζουν τους εμπρηστές που μετά τη φωτιά συμμετέχουν υποκριτικά στην προσπάθεια κατάσβεσης».

Αναφερόμενος στο νέο διπολισμό που συστηματικά οικοδομείται με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Η κόντρα τους εκφράζει μερικές μερίδες της αστικής τάξης που είναι σε ανταγωνισμό. Η ΝΔ λέει ότι είναι υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους, που είναι θέση της ΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το "κούρεμα", που είναι θέση του ΔΝΤ και των Αμερικανών. Οι όποιες διαφορές τους στο μείγμα διαχείρισης, στα μέτρα που θα λάβουν, δεν αλλάζουν ότι δεν μπορεί κανείς τους να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, τα λουκέτα στα μικρομάγαζα. Και οι δύο έχουν στρατηγική σύγκλιση στα κύρια και ανταγωνίζονται ποιος θα διαχειριστεί μια άλλη φάση του κύκλου της κρίσης. Προτείνουν ένα ελάχιστο δίχτυ για τους πλέον εξαθλιωμένους στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής. Την ίδια στιγμή κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΕΕ, πανηγυρίζουν προκλητικά για την έξοδο στις αγορές που δεν είναι τίποτα άλλο από νέα δανεικά που, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε στη στήριξη του κεφαλαίου (...).

Τα απατηλά συνθήματα "ψηφίζεις και φεύγουν" επιχειρούν να αποκοιμίσουν ένα λαό που έχει μεγάλη και πικρή πείρα από τις εναλλαγές διαχειριστών, που άλλαζε ο ένας τον άλλο, αλλά οι βιομήχανοι παρέμεναν στη θέση τους. Γιατί και στις 26 οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ δεν πάνε πουθενά, εδώ θα παραμείνουν με όποια κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ...».

Αποδέσμευση από την ΕΕ με ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου

«Επιμένουμε - συνέχισε ο Κ. Παπαδάκης - ότι σήμερα είναι που ο λαός πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του με ισχυρό ΚΚΕ παντού, με την πάλη του και για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατρέποντας όμως και την εξουσία του κεφαλαίου. Και επιμένουμε γιατί εμφανίζεται και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτές τις μέρες που μιλάει για έξοδο απ' την ΕΕ και ονειρεύεται πρόγραμμα φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων χωρίς να πάρει την εξουσία ο λαός. Για να πείσει μάλιστα είναι απλόχερη σε αντικαπιταλιστικές κορόνες που πάντα καταλήγουν σε μία όπως λέει αριστερή κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστική τάξη εδώ και καιρό απεργάζεται νέα σχέδια. "Ποτάμια" εμφανίζονται, δηλώνουν πρόθυμα ότι θα γίνουν τσόντα αν χρειαστεί είτε στη ΝΔ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ βάζουν έναν προοδευτικό προεκλογικό φερετζέ μπας και επιπλεύσουν ως κυβερνητικοί εταίροι την επόμενη μέρα και βέβαια η αστική τάξη δεν διστάζει να αξιοποιεί και τη Χρυσή Αυγή, τη ναζιστική εγκληματική συμμορία που πότε τη μαζεύει και πότε την αμολάει κατά πώς τη βολεύει».

«Αυτό το "κάτι να γίνει", "κάπως να πιέσουμε"» τόνισε, «δεν βγήκε στη ζωή με ενισχυμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα υπήρξε αναδίπλωση και υποχώρηση στο κίνημα. Να, γιατί επιμένουμε, να γιατί απευθυνόμαστε ξεκάθαρα στους εργαζόμενους: Αν αισθάνεσαι ότι είσαι λίγο πριν κυβερνήσεις, ότι μπορείς να μιλήσεις στο χώρο δουλειάς σου, αν μπορείς να διεκδικήσεις δικαιώματα και να τα πάρεις, έχεις επιλογές. Αν όμως αισθάνεσαι ζορισμένος, αν δεν μπορείς να μιλήσεις, αν φτύνεις αίμα για να μπορέσεις να διεκδικήσεις και το παραμικρό αίτημα στο χώρο δουλειάς, αν τρέμει το φυλλοκάρδι σου αν θα διατηρήσεις το μικρομάγαζό σου, να γιατί σήμερα χρειάζεσαι μαχητική ισχυρή αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ ισχυρό. Αυτό λείπει σήμερα.

Το ΚΚΕ δεν υπεκφεύγει στο θέμα της κυβέρνησης, κάθε άλλο. Τηρεί όμως αρχές. Δεν υπάρχει κόμμα που δεν θέλει να κυβερνήσει. Το ζήτημα είναι με ποιους και για ποιους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κρύβει. Το διαλαλεί, θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις κατευθύνσεις τους. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που θέλει να κυβερνήσει χωρίς βιομήχανους και εφοπλιστές πάνω απ' το κεφάλι του. Δεν καλλιεργεί τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα αυτοί μπορεί να πειστούν να μοιράσουν τα κέρδη τους με τους εργάτες τους. Οτι υπάρχουν και υγιείς επιχειρηματίες, αλτρουιστές, υπεράνω κερδών.

Το ΚΚΕ παίρνει πάντα τις ευθύνες του. Αντιλαϊκές ευθύνες όμως δεν πρόκειται να αναλάβει. Να γίνει ΔΗΜΑΡ των "κόκκινων γραμμών" που τάχα έβαζε στους κυβερνητικούς εταίρους και τις πήρε σβάρνα η αντιλαϊκή θύελλα. Η πείρα της Κύπρου με το ΑΚΕΛ μπορεί να πείσει και τους πλέον δύσπιστους».

«Σήμερα» συνέχισε ο Κ. Παπαδάκης, «πώς αλλιώς να σχεδιάσεις τις λαϊκές ανάγκες, να τις ικανοποιήσεις, αν δεν έχεις όλο τον πλούτο στα χέρια σου; Γιατί οι επιχειρηματίες καταστρέφουν παραγωγικές δυνάμεις. Απαξιώνουν και φρενάρουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, γιατί έχουν άλλες επιχειρηματικές επιλογές, γιατί δεν βγάζουν τα κέρδη που είχαν υπολογίσει ή γιατί ισχύουν οι αποφάσεις της ΕΕ και οι ποσοστώσεις που εναντιώνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Να, γιατί είναι ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ, γιατί έχουμε επίγνωση ότι η εργατική τάξη, ο λαός μπορούν και πρέπει να θέσουν κάτω απ' τη δική τους υπηρεσία, με δική τους ιδιοκτησία όλο τον πλούτο που παράγεται, να καθορίσουν τις προτεραιότητες και τις ανάγκες, να σχεδιάσουν κεντρικά».