ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Βομβαρδίζουν με εκβιαστικά διλήμματα γιατί παίζουν στο ίδιο γήπεδο

Σε συγκέντρωση στο Ν. Κόσμο μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Τρίτη 6 Μάη 2014

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σώστη στο Νέο Κόσμο μίλησαν την Κυριακή ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Βίκυ Αράπη, υποψήφια ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ, και ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ν. Σοφιανός μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του:

«Εχουν ξεκινήσει την καταιγίδα των εκβιαστικών διλημμάτων. Στόχος να φοβίσουν, να πείσουν το λαό μας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη διέξοδος: Εδώ θα μείνεις, του λένε, στην ΕΕ, στις δεσμεύσεις, στο χρέος, σε αυτήν την οικονομία που σαπίζει και την κρίση της την πλήρωσε ακριβά και θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά ο λαός μας. Ξεκίνησαν τα διλήμματα της πόλωσης και θα ενταθούν.

Από τη μία μεριά η κυβέρνηση, που την έχει ζήσει, την έχει γνωρίσει και έχει πολλά επιχειρήματα για να την καταδικάσει ο λαός μας και στις 3 κάλπες. Τι λέει; Σταθερότητα, γιατί κάναμε θυσίες και κινδυνεύουν να χαθούν, τώρα που μοιράζουμε και ένα εφάπαξ από το ματωμένο πλεόνασμα, το οποίο δημιουργήθηκε με τη σφαγή των συντάξεων, με τη σφαγή των μισθών, των κοινωνικών παροχών και των όποιων δυνατοτήτων και δικαιωμάτων είχε η εργατική τάξη. Σταθερότητα, δηλαδή το 1,5 εκατ. άνεργοι, τα 2,7 εκατ. ανασφάλιστοι, το 1/3 του λαού μας που - με τα δικά τους στοιχεία - ζει σε συνθήκες φτώχειας. Αυτή είναι η σταθερότητα.

Από την άλλη το δίλημμα: "Ψηφίστε και φεύγουν". Ποιοι φεύγουν; Οι διαχειριστές. Τι μένει; Οι 400 νόμοι. Το είπαν καθαρά ότι αυτοί οι νόμοι σε μία νύχτα δεν μπορούν να φύγουν. Τι μένει; Η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, που ισχύουν σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ και μάλιστα ισχύουν με αυξημένη επιτροπεία, άρα επιτήρηση διαρκείας. Αρα δεν θα έρχεται η τρόικα, όμως οι επιτηρητές στις Βρυξέλλες θα επιτηρούν τα μακροπρόθεσμα και τα μεσοπρόθεσμα σχέδια, γιατί αυτά είναι τα μνημόνια διαρκείας που τους δεσμεύουν, όπως τους δεσμεύουν και όσα υπέγραψαν όλα αυτά τα χρόνια. Από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη "Λευκή Βίβλο", τη Συνθήκη της Λισαβόνας, από όλα αυτά τα μέτρα που η κρίση επιτάχυνε την εφαρμογή τους, από αυτά τα μέτρα που σήμερα δημιουργούν αυτή τη μαύρη προοπτική στο λαό μας, αυτό που ο κόσμος διαισθάνεται όταν λέει ότι έρχονται χειρότερα.

Εχει αξία να δούμε ότι έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που παίζει στο ίδιο γήπεδο. Ο,τι και να λένε, όσα αποπροσανατολιστικά διλήμματα και να βάζουν παίζουν στο ίδιο γήπεδο: Μονόδρομος η ΕΕ, δεν μπορούμε έξω από κει, θα χαθούμε, λένε. Ακριβώς γιατί δεν μπορούν να πείσουν για την Ευρώπη των λαών, για τα παραμύθια που έλεγαν τόσα χρόνια, τώρα προσπαθούν να φοβίσουν. Λένε, πού θα πάμε, θα μας φάνε οι λύκοι. Ομως, οι λύκοι είναι μέσα στο μαντρί, δεν περιορίζονται στη σφαγή των δικαιωμάτων. Πρωτοστατούν στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Με τη βούλα της ΕΕ γίνεται το μακέλεμα στις ανατολικές επαρχίες. Με τη βούλα της ΕΕ γίνεται η σφαγή και με τους άλλους συμμάχους στη Συρία, όπως έγινε προηγούμενα στη Λιβύη, και παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία. Αυτή η ΕΕ δεν αλλάζει.

Σε αυτή την ΕΕ, η θέση που μπορεί να πάρει η χώρα μας είναι η αποδέσμευση από αυτή με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Νίκος Σοφιανός, μιλώντας για το Δήμο της Αθήνας, ανέφερε: «Ολοι οι υποψήφιοι στο Δήμο της Αθήνας είναι υποψήφιοι κομμάτων και η πολιτική των κομμάτων τους τους δεσμεύει και στη διαχείριση του δήμου, των αναρίθμητων, δηλαδή, αρμοδιοτήτων που έχει το τοπικό κράτος που λέγεται δήμος.

Λένε ότι πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα ο δήμαρχος και να είναι ικανός διαχειριστής. Είναι δύσκολο να τα μάθει κανείς; Δεν τα ξέρουν; Είναι πολιτική επιλογή τι ιεραρχεί ο καθένας.

Λένε ότι είναι ανύπαρκτος ο Καμίνης. Υλοποιήθηκε συγκεκριμένη πολιτική αυτά τα 4 χρόνια. Βαθιά αντιλαϊκή. Βαθιά και άγρια φορομπηχτική. Πολιτική συρρίκνωσης των υπηρεσιών του δήμου. Αρα όταν καταγγέλλουν τον Καμίνη για ανυπαρξία, είναι γιατί συμφωνούν στην υπαρκτή πολιτική που υλοποίησε.

Δεν μιλάνε για τους εργαζόμενους του δήμου, δεν μιλάνε για τις χορηγίες, για τις ΜΚΟ, για τους εργολάβους, για τη διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων, όπως τα ναρκωτικά.

Η συμφωνία τους σε κομβικά ζητήματα καταλήγει σε αφωνία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει το εισπρακτικό κυνήγι κατά των δημοτών (2024-04-26 00:00:00.0)
Η ψήφος είναι ένα όπλο, μαζί με την ανάγκη να παλέψουμε, να οργανωθούμε (2019-05-17 00:00:00.0)
«Κουβέντα δεν λένε οι άλλοι υποψήφιοι για την άγρια δημοτική φορολογία» (2019-02-27 00:00:00.0)
Δίνουμε τη μάχη για να ενισχυθεί το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες (2019-01-22 00:00:00.0)
Απάντηση στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες με ισχυρό ΚΚΕ παντού (2014-05-19 00:00:00.0)
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεση στην ΕΕ (2014-05-03 00:00:00.0)