ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ ενισχύει το μετερίζι του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα

Μαζικές και μαχητικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Τετάρτη 7 Μάη 2014

Κατάμεστη η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Τρίκαλα
Μαζικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας και των Τρικάλων στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στις δύο πόλεις, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία η μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες τριπλές εκλογές.

Τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα, η οποία λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης μεταφέρθηκε από την κεντρική πλατεία στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, άνοιξε ο Αστέρης Χαλάτσης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο περιφερειάρχης και πρώην βουλευτής της ΝΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και κεντρικό στέλεχος της ΝΔ και όλοι οι άλλοι επίδοξοι διαχειριστές της λαϊκής φτώχειας και εξαθλίωσης που κινούνται στην ίδια γραμμή, θα πρέπει να απαντήσουν στο μεγάλο ερώτημα: "Τι έκαναν για την πολιτική που έχει προκαλέσει ερείπια και στη Καρδίτσα"; Μιλούν για τοπική ανάπτυξη κι εννοούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι συμμετέχουμε στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης για να συμβάλουμε στη δημιουργία όρων αντίστασης και ανατροπής. Είμαστε έτοιμοι να απειθαρχήσουμε σε κάθε αντιλαϊκό νόμο».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, υπογραμμίζοντας: «Η κριτική μας στη δημοτική αρχή και τις άλλες δυνάμεις στηρίζεται στην εκτίμηση ότι ο δήμος είναι κρατικό όργανο σε τοπικό επίπεδο. Η δημοτική αρχή της Καρδίτσας επηρέασε αρνητικά την καθημερινότητά μας υιοθετώντας "μέχρι κεραίας" την κυβερνητική πολιτική.

(...) Η "Λαϊκή Συσπείρωση", ως αντιπολίτευση στο δήμο, τα τελευταία χρόνια, αποκάλυψε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική, με την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τα οικονομικά, το μηχανισμό αξιολόγησης των κοινωνικών δομών του δήμου ως εργαλείο για απολύσεις, καταργήσεις οργανισμών ή υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τους».

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η ΕΕ φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων, τα συμφέροντα των μονοπωλίων! Αυτήν την πολιτική εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ευρωμονοδρόμου. Αυτή στηρίζει και διαχειρίζεται και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η "καραμέλα" που μασουλάνε οι άλλοι υποψήφιοι (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) είναι ότι, τάχα, η πολιτική για την Περιφέρεια δε συνδέεται και, εν πάση περιπτώσει, δεν καθορίζεται από την κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Είναι μεγάλο ψέμα, που το λένε εν γνώσει τους και με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού. Η πολιτική της ΕΕ περνάει σαν ένα κόκκινο νήμα από την Κομισιόν μέχρι τη Σχολική Επιτροπή στο τελευταίο χωριό της Επικράτειας, που καλείται ν' αποφασίσει αν το σχολείο θα έχει πετρέλαιο και θέρμανση, αν θα πληρώνουν τα παιδιά για το ηλεκτρικό κλπ., γιατί μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις στους δήμους.

Ζητάμε, από το λαό να μας ψηφίσει δίνοντας μια και μοναδική υπόσχεση: Το σημείο στο οποίο θα μας τοποθετήσει, με την ψήφο του ο λαός, θα το κάνουμε μετερίζι συνεχούς αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του».

Στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, τη συγκέντρωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου άνοιξε η Βάσω Μπακάση, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, υπογραμμίζοντας: «Ολοι οι άλλοι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμφωνούν με τη στρατηγική της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Οι δήθεν ανεξάρτητοι είναι στρατευμένοι. Μην τους επιτρέψετε να σας ξεγελάσουν. Ολοι αυτοί που ζητούν την ψήφο του λαού ως καλύτεροι διαχειριστές, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη φτώχεια του λαού και ταυτόχρονα υποκλίνονται μπροστά στη νομιμότητα που λέει ότι δίκιο είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες του λαού».

Μιλώντας, στη συνέχεια, ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, τόνισε: «Καλούμε τον κόσμο να μη λυγίσει σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να ξεπεράσει φόβους και να ρίξει ανοιχτά το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην κάλπη. Δεν επαναπαυόμαστε. Δε θα χαλαρώσουμε. Αντίθετα, το επόμενο διάστημα, έως την Κυριακή των εκλογών, θα εντείνουμε την προσπάθεια (...) Θα αποδείξουμε ότι ο λαός έχει δύναμη. Δίνουμε τη μάχη για κάθε ψήφο. Θα δώσουμε τη μάχη για να είμαστε στο δεύτερο γύρο για το δήμο Τρικκαίων».

Στην ομιλία του ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό κατήφορό της, είναι αποφασισμένη να πάρει νέα μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα από τις 26 του μήνα, με το τέλος των εκλογών (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη κοροϊδεύει τον λαό και επιδιώκει να κερδίσει τις εκλογές με σύνθημα στις "26 να φύγουν", υποσχόμενος ότι θα άρει τις αρνητικές συνέπειες από τα μνημόνια και τα νέα μέτρα. Η πρακτική του, το πρόγραμμά του, οι δηλώσεις του Τσίπρα και των στελεχών του, όμως, άλλα λένε. Είναι μάστορες στην "κωλοτούμπα" προσπαθώντας, ακροβατικά, να ισορροπήσουν σε υποσχέσεις προς το λαό αλλά με ουσιαστικές δεσμεύσεις στην ΕΕ, στον ΣΕΒ, σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ (...) Μόνο η πάλη του λαού, η κοινή δράση και συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών, όλοι αυτοί που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση, μπορεί να ανακόψει την αντιλαϊκή επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ και εκλογικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να οργανωθεί η συλλογική λαϊκή αντίσταση και πάλη».