ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Οσο πιο δυνατό το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός ο λαός
Πέμπτη 15 Μάη 2014

«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, "μνημονιακοί" και "αντιμνημονιακοί" έχουν βάλει την υπογραφή τους σε ό,τι ζει σήμερα ο λαός μας. Να τιμωρηθούν. Οι εργαζόμενοι έχουν επιλογή, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να ψηφίσουν τους συνδυασμούς που στηρίζει, γιατί μόνο τότε η ψήφος θα πιάσει τόπο, θα γίνει όπλο στον αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ της Ερμού, στη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε χτες.

Αναφερόμενος στο ρόλο των εκπροσώπων της συγκυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, σημείωσε ότι υπηρέτησαν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, να βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών της που φέρνει μόνο δεινά για το λαό.

Ο Γ. Ζιώγας προέτρεψε τους εργαζόμενους, κρατώντας τις επιμέρους επιφυλάξεις τους, να στηρίξουν το ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουν ότι δε θα μεταλλαχθεί μετά τις εκλογές, δε θα ξεπουληθεί. «Οσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο αγώνας την επόμενη μέρα. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, έχουμε τη δύναμη να παρέμβουμε. Να στείλουμε μήνυμα αυτοπεποίθησης ότι δεν παίζουν μόνοι τους οι αντίπαλοι, ότι έχουν εμάς όλους απέναντί τους και το ΚΚΕ θα είναι παρόν. Οσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμή του τόσο περισσότερο θα υπολογίζουν τους εργαζόμενους, τόσο πιο κοντά θα έρθει η στιγμή που τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά και η εργατική τάξη μαζί με τα σύμμαχα κοινωνικά στρώματα θα πάρουν την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν στα χέρια τους».