Γιώργος Ι. Σίσκος

Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Παρασκευή 23 Μάη 2014

Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής 25 Μαΐου 2014 το γνωρίζουν όλοι οι νοήμονες Ελληνες πολίτες. Ομως δεν φτάνει μόνον αυτό. Θα πρέπει, έστω και την τελευταία στιγμή, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τη σοβαρότητά του και να εκφραστούμε σωστά με την ψήφο μας, που επιβάλλεται να έχει μία και μοναδική κατεύθυνση: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με πλώρη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο!

Είναι πολύ λογικό και ανθρώπινο πολλοί απ' όλους εμάς να έχουμε εκφράσει, κατά καιρούς, και να εκφράζουμε ακόμη και σήμερα τις αντιρρήσεις και τις αντιθέσεις μας για συγκεκριμένες επιλογές του Κόμματος και τον τρόπο έκφρασης του πολιτικού λόγου. Ομως αυτά, ειδικά στη σημερινή πολιτική συγκυρία, είναι πολύ ψιλά γράμματα...

Το ΚΚΕ, παρά τα όποια λάθη του - που η αντίδραση τα έχει αναγάγει σε επιστήμη λαθολογίας - αποτελεί τη μοναδική πραγματικά πατριωτική και ανατρεπτική πολιτική δύναμη που αγωνίζεται ακατάπαυστα για τα δίκαια του σκληρά εργαζομένου, ο οποίος πλέον καλύπτει όλο το κοινωνικό φάσμα, από τους εργάτες μέχρι τους επιστήμονες και τους ανθρώπους της Διανόησης.

Ειδικά οι τελευταίοι, που όλο και περισσότερο μεταναστεύουν για «ένα κομμάτι ψωμί», θα πρέπει να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της μαρξιστικής θεώρησης και οργάνωσης των βασικών κοινωνικών δομών, να συσπειρωθούν στις γραμμές του ΚΚΕ και να το στηρίξουν με την ψήφο τους και όχι μόνο.

Θεωρώ επιτακτική την ανάγκη όλοι οι Ελληνες, εργαζόμενοι και μη, από την αγροτιά, τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία, τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το πεζοδρόμιο, την Τέχνη και τη Διανόηση, να στηρίξουν αυτή την Κυριακή τους συνδυασμούς του ΚΚΕ στην Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι η μοναδική εθνική επιλογή.