ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, για να αντιμετωπιστεί η αντεργατική λαίλαπα

Νέος δήμαρχος ο Βαγγέλης Σίμος

Δευτέρα 26 Μάη 2014

Ο Βαγγέλης Σίμος
«Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Στην ιστορική και ηρωική Πετρούπολη του Νίκου Παξιμαδά, στην πόλη που ρίζωσαν ο εργατόκοσμος και οι κατατρεγμένοι του αστικού κράτους, το κόκκινο γαρίφαλο άνθισε για άλλη μια τετραετία. Ο λαός της Πετρούπολης έστειλε και χτες ισχυρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του μαύρου μετώπου που συγκροτήθηκε και στο δήμο, εκτοξεύοντας λάσπη, αυταπάτες και εκβιαστικά διλήμματα.

Ο λαός της Πετρούπολης ανέδειξε δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, αποφασισμένο να μην υποκύψει - ακόμη και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο - στα ρουσφέτια που του έταζαν αλλά να αγωνιστεί μαζί με τους κομμουνιστές για τη ζωή που μας αξίζει.

Εκατοντάδες κάτοικοι κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα το εκλογικό περίπτερο του Κόμματος. «9 δεκαετίες αγώνες και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσαν οι κομμουνιστές», τα συνθήματα να κυριαρχούν, συμπυκνώνοντας σε λίγες λέξεις την ένδοξη ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος, την δράση των κομμουνιστών.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η «Λαϊκή Συσπείρωση» συγκέντρωνε το 52,47% στο 75% των εκλογικών τμημάτων. Με συνθήματα και τραγούδια υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα με τον δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο να λέει: «Ο Πετροπουλιώτικος λαός καταδίκασε, καταψήφισε το μαύρο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το λαό που μας τίμησε με την ψήφο του, όλους αυτούς που ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ μας στήριξαν και έδωσαν τον αγώνα τους. Να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους στο ψηφοδέλτιο που δώσαμε τον αγώνα ενιαία, σαν μια ομάδα. Δώσαμε μια σκληρή πραγματικά μάχη απέναντι σε αυταπάτες, διλήμματα, μπόλικη λάσπη και βρωμιά. Και να που ο λαός επιβράβευσε την πολιτική μας, επιβράβευσε το έργο μας, το πρόγραμμά μας. Σε άλλη περίπτωση, θα είχα πάρα πολλά να σας πω. Δεν μπορώ να σας κρύψω την αγωνία μου και τη συγκίνησή μου. Ηταν πραγματικά σκληρή η μάχη.


Το επόμενο διάστημα, δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι θα είναι δύσκολες οι συνθήκες, ακόμη χειρότεροι οι καιροί. Τα μέτρα έχουν έρθει για να μείνουν. Θα παλέψουμε, πρωτοπόροι, στο πλευρό του πετροπουλιώτικου λαού για να βάλουμε φρένο σ' αυτήν την αντεργατική λαίλαπα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, την νεολαία της Πετρούπολης. Θα δώσουμε τη μάχη για να μπλοκάρουμε όλα αυτά τα αντιδραστικά μέτρα.

Ξέρετε, εμείς οι κομμουνιστές δουλεύουμε πάντα συλλογικά. Αλλά, επειδή έπεσε πολλή λάσπη το τελευταίο διάστημα, λέγοντας ότι "πριόνισα την καρέκλα του Κοτσαμπά", "Τον Θωμά τον έχει φάει το Κόμμα και η ηγεσία του Περισσού", να πω σε όλους ότι ο σύντροφος Θωμάς Κοτσαμπάς στέκεται δίπλα μου, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, είναι ο δήμαρχος της πόλης και θέλω να τον ευχαριστήσω για τη στήριξή του όλο αυτό το διάστημα.

Από αύριο θα ανταμώσουμε ξανά στους αγώνες. Πιασμένοι αλυσίδες, χέρι χέρι. Καλή συνέχεια. Δύναμη και υπομονή για τους αγώνες που θα δώσουμε».

Η νίκη στέφθηκε με γλέντι μέχρι αργά το βράδυ κι ένα βαρύ ζεϊμπέκικο από κείνους που έχουν «ατσάλι στην καρδιά και φλόγα στην ψυχή».



Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Πετρούπολη