ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διαδηλώνουν στην Αθήνα στις 19 Ιούνη

Εργατικά σωματεία ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να στηρίξουν την πανελλαδική κινητοποίηση, ενάντια στις νέες περικοπές στις συντάξεις

Παρασκευή 30 Μάη 2014

Από παλιότερη διαδήλωση με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων
Με τη συμμετοχή εργαζόμενων απ' όλους τους κλάδους διευρύνεται τις επόμενες μέρες η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στις 19 Ιούνη στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη μείωση των συντάξεων».

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Σ' αυτή την κατεύθυνση, προγραμματίζονται ήδη συνεδριάσεις των ΔΣ και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να πάρει ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά η πανελλαδική συγκέντρωση, στην οποία καλούν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, από την 1η Ιούλη, καθώς και στις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του επόμενου χρόνου.

Μπροστά στο συλλαλητήριο, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 2 Ιούνη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος). Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα:

«Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις επιταχύνονται. Αντί τον Ιανουάριο του 2015 έρχονται τον Ιούλιο του 2014. Μέχρι το τέλος του έτους προωθείται νόμος για νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές υγείας. Με το νέο τρόπο υπολογισμού, προβλέπεται η μείωση των συντάξεων από 1/1/2015 στο 60% και σε μια πενταετία στο 48% του συντάξιμου μισθού, από 70% σήμερα. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες καραδοκούν να αναλάβουν τα επαγγελματικά ταμεία, αντικαθιστώντας τα επικουρικά».

Περιφερειακές συσκέψεις

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχει προγραμματίσει μια σειρά από συσκέψεις σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συσκέψεις: