Συνεχίζονται την Τετάρτη οι πανελλαδικές
Τρίτη 3 Ιούνη 2014

Eurokinissi

Με μαθήματα κατευθύνσεων συνεχίστηκαν χτες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Αύριο Τετάρτη εξετάζονται σε Νεοελληνική Γλώσσα θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία - Βιοχημεία και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ανάλογα με τον κύκλο της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Με Μαθηματικά συνεχίζονται οι εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ (ομάδα Α').

Οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν χτες στα Αρχαία Ελληνικά. Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων, ως προς το διδαγμένο κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές, σημειώνει ότι δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία στη μετάφραση, ενώ εκτιμά ότι χωρίς μεταφραστικές δυσκολίες ήταν και το αδίδακτο κείμενο.

Σε Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής εξετάστηκαν οι υποψήφιοι θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θεωρεί ότι τα θέματα κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ότι ήταν απαραίτητη η καλή γνώση της ύλης των προηγουμένων τάξεων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Γενικά, η ΕΜΕ εκτιμά ότι με τα συγκεκριμένα θέματα πολύ καλές και άριστες επιδόσεις θα επιτύχουν οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι.