ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο για Ελληνες και μετανάστες

Στις 27 και 28 Ιούνη, στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια

Πέμπτη 12 Ιούνη 2014

Στιγμιότυπο από το περσινό διήμερο στο πάρκο ΦΙΞ
Στις 27 και 28 Ιούνη, στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, θα γίνει το πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο εκδηλώσεων Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, για 14η χρονιά φέτος, με σύνθημα: «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη δύναμή μας κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου!».

Οι Κομματικές Οργανώσεις σχεδιάζουν πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και πλατείες, με στόχο να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε μετανάστες και Ελληνες στις εκδηλώσεις του διημέρου, να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να καταδικάσουν την εγκληματική δράση και το δηλητήριο που σπέρνει η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Η καπιταλιστική ΕΕ ανοιγοκλείνει την πόρτα της μετανάστευσης ανάλογα με το συμφέρον των αφεντικών. Τις προηγούμενες δεκαετίες "άνοιξαν" τις πόρτες τους στους μετανάστες για να μεγαλώσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Χρησιμοποίησαν τους μετανάστες για να ρίξουν πιο κάτω την αξία της εργατικής δύναμης. Τώρα που η κρίση εκτόξευσε την ανεργία και οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά και για τους ντόπιους, τώρα θέλουν "ελεγχόμενη μετανάστευση", γι' αυτό και ονομάζουν ανθρώπους "λαθραίους", όπως ακριβώς κάνουν με τα εμπορεύματα!

Αυτό σημαίνει βία και καταστολή για όλους! Με το ένα χέρι επεμβαίνουν και δολοφονούν στην Ουκρανία, την Αφρική, τη Συρία και αλλού και με το άλλο περιμένουν τα κύματα προσφύγων στα σύνορα! Πνιγμένοι άνθρωποι, μανάδες με μωρά στην αγκαλιά. Η Μεσόγειος μια νεκροθάλασσα. Στρατόπεδα συγκέντρωσης γύρω από την Αθήνα. Γι' αυτόν το λόγο ξέθαψαν και τους φασίστες. Τους αμόλησαν να δολοφονούν! Το ΚΚΕ, όταν εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή, έλεγε ότι γυμνάζεται στα κορμιά των μεταναστών για να χτυπήσει τους Ελληνες. Δεν πέρασε πολύς καιρός.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή εκφράζει άμεσα τα συμφέροντα βιομηχάνων κι εφοπλιστών, γι' αυτό και το αστικό σύστημα την στηρίζει κρυφά και φανερά με όλους τους τρόπους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστοειδών όπως κι αν εμφανίζονται (2020-09-19 00:00:00.0)
Καταγγελία για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής (2017-01-31 00:00:00.0)
Συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων του Πειραιά (2015-05-08 00:00:00.0)
Ποιοι καλλιεργούν τη δολοφονική ρατσιστική βία; (2013-01-20 00:00:00.0)
Ελληνες μαθητές καταδικάζουν τη Χρυσή Αυγή (2012-12-13 00:00:00.0)