1ος ΟΜΙΛΟΣ
Με ντέρμπι κορυφής ανοίγει η 2η αγωνιστική
Τρίτη 17 Ιούνη 2014

Με το ντέρμπι κορυφής πλέον του Α' ομίλου μεταξύ της οικοδέσποινας Βραζιλίας και του Μεξικού, που θα γίνει σήμερα, ξεκινάει η 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης στη διοργάνωση. Με βάση, μάλιστα, τα όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα των αγώνων με την Σελεσάο, παρά τη νίκη της επί της Κροατίας με 3-1, να μην πιάνει σπουδαία απόδοση και το Μεξικό να εντυπωσιάζει απέναντι στο Καμερούν (παρά το ...φτωχό 1-0 ελέω διαιτησίας) το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι οικοδεσπότες αντέδρασαν ψύχραιμα στην κριτική που τους ασκήθηκε με τους πάντες στην ομάδα να δίνουν υπόσχεση απάντησης στη συνέχεια των αγώνων, με την αναμέτρηση κόντρα στους Μεξικανούς να αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία γι' αυτό. Την ίδια ώρα, ευχάριστα είναι τα νέα για τον τραυματισμό του Χουλκ, καθώς οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο και ο παίκτης θα μετέχει κανονικά στην αποστολή. Στην άλλη πλευρά, στο Μεξικό επιικρατεί η ικανοποίηση για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα κόντρα στο Καμερούν με τον τεχνικό της ομάδας Μιγκέλ Ερέρα, να μη διστάζει να δηλώσει πως στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα. Ο ίδιος, μάλιστα, επισήμανε πως αυτό είναι το καλύτερο εφαλτήριο για τους παίκτες του ενόψει του σημερινού δύσκολου αγώνα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βραζιλία 3, Μεξικό 3, Καμερούν 0, Κροατία 0.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Χάνουν τον Ετό

Σαν να μην έφτανε στο Καμερούν η ήττα, αλλά και η μέτρια εμφάνιση στην πρεμιέρα κόντρα στο Μεξικό, ήρθε και το πρόβλημα του Ετό, προκειμένου να κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση στην αφρικανική ομάδα. Οπως εκτιμήθηκε, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο παίκτης στο γόνατο αποδείχτηκε πολύ πιο σοβαρό, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 10 μέρες.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Νεύρα και προβλήματα

Η 2η αγωνιστική των ομίλων ανοίγει σήμερα με τη Βραζιλιά να κοντράρεται με το Μεξικό
Ιδιαίτερα τεταμένα είναι τα νεύρα στην Κροατία, αφού μετά τα παράπονα για τον διαιτητή του αγώνα Ιάπωνα Νισιμούρα, ακολούθησε το επεισόδιο με τον Τύπο της χώρας, με αφορμή μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε με τους παίκτες της ομάδας να κάνουν μπάνιο στην πισίνα του ξενοδοχείου. Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Νίκο Κόβατς για τον διαιτητή είναι πιθανό να προκαλέσουν την τιμωρία του από τη ΦΙΦΑ. Σε όλα αυτά, ήρθαν και τα προβλήματα με τους Πλετίκοσα και Μόντριτς. Ο πρώτος φέρεται να αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα (έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η γυναίκα του) και ο δεύτερος πρόβλημα τραυματισμού.