3ος ΟΜΙΛΟΣ
Εμφαση σε ανάπτυξη και κατοχή από Σάντος
Τετάρτη 18 Ιούνη 2014

Eurokinissi

Στα σημεία που υστέρησε η Εθνική κόντρα στην Κολομβία ρίχνει το βάρος ενόψει Ιαπωνίας ο Φερνάντο Σάντος
Με έμφαση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς και στο τελείωμα των φάσεων, συνεχίστηκε η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού κόντρα στην Ιαπωνία, τα ξημερώματα της Παρασκευής (01.00), για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Ενας αγώνας ιδιαίτερα κομβικός και για τους δυο αντιπάλους μετά τις ήττες στην πρεμιέρα που υπέστησαν, η Ελλάδα απ' την Κολομβία (3-0) και η Ιαπωνία απ' την Ακτή Ελεφαντοστού (2-1). Με την ατμόσφαιρα (και κυρίως την ψυχολογία) στην ελληνική ομάδα να έχει επανέλθει σε ήρεμα νερά μετά τα όσα ακολούθησαν την ήττα στην πρεμιέρα, πλέον το βάρος δίνεται στον τεχνικό τομέα. Ο Φερνάντο Σάντος, έχοντας επισημάνει ήδη στους Ελληνες διεθνείς τα λάθη τα οποία έγιναν στο πρώτο παιχνίδι, όλες τις προηγούμενες μέρες έριξε το βάρος της προετοιμασίας στις ασκήσεις που είχαν να κάνουν με την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ιδιαίτερα σε περιορισμένο χώρο. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος τομέας αναμένεται να είναι και απ' τους πλέον βασικούς στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία, με βάση το τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων της ελληνικής ομάδας, που βασίζονται στο συνεχές πρέσινγκ και το κλείσιμο των ελεύθερων χώρων. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση της ομάδας για την πόλη Νατάλ, όπου θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής.

Από πλευράς παικτών, ο Κώστας Κατσουράνης, σε διαδικτυακό του σχόλιο, ανέφερε πως ο στόχος της πρόκρισης στους «16» της φετινής διοργάνωσης για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτός. Επίσης, τόνισε πως κόντρα στην Κολομβία δεν πήγε τίποτα καλά για την ελληνική ομάδα, επισημαίνοντας πως η συνολική εικόνα έδειξε ότι οι αντίπαλοι δεν ήταν ανώτεροι αγωνιστικά.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Με συγκρατημένη αισιοδοξία

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τον ερχόμενο αγώνα με την Ελλάδα οι Ιάπωνες, που χρειάστηκαν το χρόνο τους προκειμένου να συνέλθουν απ' την ήττα τους στην πρεμιέρα όταν η Ακτή Ελεφαντοστού κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο β' μέρος και να μετατρέψει το σε βάρος της 1-0 σε 2-1 μέσα σε ένα δίλεπτο (64'-66'). Στην Ιαπωνία δηλώνουν πλέον πίστη ότι τα ίδια λάθη δεν θα επαναληφθούν κόντρα στην Ελλάδα και η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη. Σε δηλώσεις των παικτών της ο αρχηγός της ομάδας, Χόντα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κόντρα στην Ελλάδα μπορεί να έρθει η νίκη ενώ ο τερματοφύλακας Καβασμίμα χαρακτήρισε κρίσιμο το παιχνίδι τονίζοντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Από την πλευρά του ο τεχνικός των... Σαμουράι, Ιταλός Αλμπέρτο Τζακερόνι, ασχολήθηκε περισσότερο με την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.