ΕΕΔΥΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Αντιπροσωπεία παρέδωσε στον Δ. Αβραμόπουλο υπόμνημα, με το αίτημα να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Τρίτη 24 Ιούνη 2014

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για να καταγγείλει την επιθετική πολιτική των HΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ καθώς και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που στο όνομα των «συμβατικών υποχρεώσεων» εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ανά τη Γη.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ αποτελούνταν από τους Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο, Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέα, Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας και Γρηγόρη Αναγνώστου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Σε συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, του επέδωσαν σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού, μετέφερε την αποφασιστικότητά της να εντείνει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, συντονισμένα με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Αμυνας επικαλέστηκε τις «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας και υποστήριξε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει «σταθεροποιητικό ρόλο» στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, για τις οποίες αναγνώρισε ότι όντως είναι ανησυχητικές.

Σε ό,τι αφορά το υπόμνημα, στο κείμενο εκφράζεται η ανησυχία του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για τις εξελίξεις τόσο στην περιοχή μας (Βαλκάνια, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο), όσο και ευρύτερα στην Ανατολική Ευρώπη, ειδικότερα στην Ουκρανία, αλλά και στη Μέση Ανατολή (Ιράκ, Συρία κ.ά.).

Υπογραμμίζεται ότι «η απλόχερη προσφορά των στρατηγείων, αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας μας από την κυβέρνησή σας, για τα εγκλήματα που κάθε φορά ετοιμάζουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν "αναβαθμίζουν" τη θέση της χώρας, αλλά την οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, την καθιστά συνένοχη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Βάση της Σούδας, αλλά και το Στρατηγείο της Λάρισας, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία δημοσιεύματα για το ρόλο του σήμερα, καθώς και το Στρατηγείο (πρώην Γ' Σώμα Στρατού) στη Θεσσαλονίκη».

Σε ειδική αναφορά στο Κυπριακό καταγγέλλεται η προσπάθεια επαναφοράς ενός άλλου «σχεδίου Ανάν», ακόμη χειρότερου αυτού που απέρριψε ο λαός της Κύπρου το 2004.

Η ΕΕΔΥΕ απαιτεί: Να μην τηρηθεί καμία «συμβατική υποχρέωση» που μετατρέπει την Ελλάδα, αυτή τη φορά, σε ορμητήριο εναντίον των γειτονικών λαών. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα, όπως και όλες οι βάσεις. Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ. Αποδέσμευση του λαού απ' όλες τις λυκοσυμμαχίες και έξοδο από ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να μην παραχωρηθεί ούτε αέρας, ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.