ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επέστρεψε η αποστολή ... μύλος με Σάντος
Τετάρτη 2 Ιούλη 2014

Θέμα έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τον απερχόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος. Ο τελευταίος μετά την απότομη φυγή του για την πατρίδα του αμέσως μετά το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα φέρεται να έκανε και επικριτικές δηλώσεις (σε ΜΜΕ της πατρίδας του) για κάποιους παίκτες (χωρίς να τους ονομάσει) που κυνήγησαν υπέρ το δέον το γκολ κόντρα στην Κόστα Ρίκα, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις σωστές μεταβιβάσεις. Τα πράγματα πήραν άλλη τροπή από χτες με τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος στην ελληνική αθλητική ιστοσελίδα «gazzetta gr». Σε αυτή έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για την κριτική που, όπως είπε, αφορούσε τα αγωνιστικά ζητήματα ενός παιχνιδιού, δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες της ομάδας, ενώ για την ...απότομη φυγή του αποκάλυψε το γεγονός ότι η ίδια η ΕΠΟ είχε κλείσει τα εισιτήρια αναχώρησης από τη Βραζιλία σε περίπτωση αποκλεισμού. Από πλευράς Ομοσπονδίας ο πρόεδρός της Γ. Σαρρής διέψευσε τα λεγόμενα του Σάντος για το κλείσιμο των εισιτηρίων, τονίζοντας ότι ήταν δική του επιλογή. Μάλιστα, όπως είπε, το ίδιο είχε κάνει και μετά τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Σάντος είπε όχι στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου της ΕΠΟ, η οποία στη συνέχεια και μετά από διαπραγματεύσεις με διάφορους προπονητές συμφώνησε με τον Ιταλό Κλαούντιο Ρανιέρι στο να πάρει το τιμόνι της ομάδας.

Κατά τ' άλλα η αποστολή έστω και χωρίς τον Σάντος επέστρεψε στην Ελλάδα χωρίς ιδιαίτερες και επίσημες υποδοχές, ενώ κατά την άφιξη των παικτών περίπου 200 φίλαθλοι ήταν εκεί χειροκροτώντας τους παίκτες και ανοίγοντας κάποια... πηγαδάκια μαζί τους. Ιδιαίτερο σημείο η στήριξη των φιλάθλων στον Φάνη Γκέκα που έχασε το σημαντικό πέναλτι (απέκρουσε ο Νάβας) στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα και που επέφερε και τον αποκλεισμό.



Sportidea

Από τη χτεσινή επιστροφή της Εθνικής