ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Με τη δύναμη του έργου του Μπρεχτ
Σάββατο 5 Ιούλη 2014

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος της ΟΓΕ) σε συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία την περασμένη Δευτέρα, την προβολή της ταινίας των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Χανς Αϊσλερ «"Kuhle Wampe" ή σε ποιον ανήκει ο κόσμος», στον κινηματογράφο «Σινέ Πετρούπολις».

Την ταινία προλόγισε η Βαγγελιώ Κυριαζίδου, θεατρολόγος και μέλος της ΟΓΕ. Η βραδιά άνοιξε με την Γωγώ Κουμουνδούρου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Πετρούπολης, η οποία στο χαιρετισμό της τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι «ο Πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα, αλλά λαϊκή ανάγκη. Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στον Πολιτισμό που προάγει τον άνθρωπο και αφυπνίζει συνειδήσεις».

Παράλληλα, ο Δήμος Πετρούπολης συνεχίζει το Φεστιβάλ Πέτρας στο ομώνυμο θέατρο, με αξιόλογες παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που απλώνονται σε όλο τον Ιούλη και στις αρχές Σεπτέμβρη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αύριο παρουσιάζεται στο θέατρο Πέτρας (9.30 μ.μ.) η παράσταση «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού (απόδοση μαζί με την Μαριλένα Παναγιωτοπούλου), με τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ρένια Λουιζίδου και Μπέσυ Μάλφα.

Αντίστοιχα τη Δευτέρα 7 Ιούλη, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης παρουσιάζει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.