Μαζικές συσκέψεις συνταξιούχων σε Πάτρα και Λάρισα
Παρασκευή 18 Ιούλη 2014

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στην Πάτρα
Μαζικές συσκέψεις απολογισμού και παραπέρα οργάνωσης της δράσης, μετά από το πετυχημένο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 19 Ιούνη, οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην Πάτρα και στη Λάρισα. Στην τελευταία, που ήταν πανθεσσαλική, συμμετείχαν τα ΔΣ των συνταξιουχικών ενώσεων των τεσσάρων νομών και έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει παραχωρήσεις στους εργαζομένους. Αντίθετα, κάνει παραχωρήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Αν ακολουθήσει ο λαός αυτόν το δρόμο που έχουν χαράξει η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολυεθνικές, δεν πρόκειται να βρει λύση ούτε στη Δευτέρα Παρουσία. Αν συγκρουστεί με αυτές τις πολιτικές και αν προτάξει τα συμφέροντά του, αν παλέψει για γενικότερες ανατροπές, για οικονομία που να υπηρετεί τις ανάγκες του, τότε πράγματι θα υπάρχει ελπίδα και εμείς είμαστε αισιόδοξοι».

Με μαζική συμμετοχή έγινε χτες και η παμπελοποννησιακή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων, στην αίθουσα του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών στην Πάτρα. Συμμετείχαν μέλη των ΔΣ και συνδικαλιστές από 14 σωματεία απ' όλη την Πελοπόννησο. Εισηγητές ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Σοφός. Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση. Ολοι συμφώνησαν πως το επόμενο διάστημα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για μαζικοποίηση των σωματείων και να αποφασίσουν πολύμορφες δράσεις από Σεπτέμβρη.