ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απάντηση στην κυβέρνηση για την «αξιολόγηση»

«Δεν αποτελεί μόνο μηχανισμό για να γεμίσει η δεξαμενή των 15.000 απολύσεων, αλλά και μόνιμο εργαλείο για τις συνολικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις», σημειώνεται

Σάββατο 26 Ιούλη 2014

Από την κινητοποίηση στο χώρο της Υγείας, την περασμένη Τετάρτη, ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση»
Απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν έχουν κανένα λόγο να αντιπαλεύουν την «αξιολόγηση», αφού αυτή δε συνεπάγεται απολύσεις ή άλλη βλαπτική μεταβολή σε βάρος τους, δίνουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Σε απάντηση της προπαγάνδας όλων των κυβερνητικών στελεχών (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και των στηριγμάτων της, ότι η αξιολόγηση δε συνδέεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ιδιωτικοποιήσεις, παραθέτουμε τους δικούς τους νόμους:

Εξάλλου οι επιμερισμοί των ποσοστώσεων, που έχουν ήδη κάνει τα στελέχη της διοίκησης που τάχθηκαν με το μέρος της κυβέρνησης (γενικοί διευθυντές), αποτυπώνουν και τις προθέσεις της, αναδεικνύοντας ποιες είναι οι "προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής", στις οποίες αναφέρεται και ο νόμος της αξιολόγησης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Περιφέρεια Αττικής, ένας γενικός διευθυντής προσδιόρισε στο 24% τους υπαλλήλους του Τμήματος της Φωτεινής Σηματοδότησης να βαθμολογηθούν με βαθμό κάτω από 6 και ένας άλλος προσδιόρισε για κάτω από 6 τις καθαρίστριες και τους οδηγούς! Στα περισσότερα Τεχνολογικά Ιδρύματα κάτω από 6 βάλανε την καθαριότητα και τη συντήρηση. Δηλαδή απαξιώνουν υπαλλήλους σε τμήματα και αρμοδιότητες που εποφθαλμιούν πολυεθνικές και εργολάβοι και θέλουν να τους τα παραδώσουν.

Δεν μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να κοροϊδεύουν κανέναν. Η αξιολόγηση δεν αποτελεί μόνο μηχανισμό για να γεμίσει η δεξαμενή των 15.000 απολύσεων, αλλά και μόνιμο εργαλείο για τις συνολικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Και κανένας ελιγμός της συγκυβέρνησης ή η άμβλυνση κάποιων πλευρών δεν μπορεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους ότι υπάρχει περίπτωση αυτοί να τις σταματήσουν ή να τις διορθώσουν.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα».