Πρόγραμμα εξετάσεων για υποψήφιους του εξωτερικού
Τρίτη 29 Ιούλη 2014

Eurokinissi

Ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα εξέτασης των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των παιδιών Ελλήνων του εξωτερικού και των παιδιών Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 8 έως και 12 Σεπτέμβρη σε εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν τη Δευτέρα 8/9 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, την Τρίτη 9/9 σε Νεοελληνική Λογοτεχνία και Μαθηματικά, την Τετάρτη 10/9 σε Αρχαία Ελληνικά και Βιολογία, την Πέμπτη 11/9 σε Ιστορία και Φυσική, την Παρασκευή 12/9 σε Λατινικά και Χημεία. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 3.30 μ.μ. για όλα τα μαθήματα.

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων καθώς και ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα οριστεί με νεότερη Υπουργική Απόφαση.