Φιέστα αντί για δρομολόγια
Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 - Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μία ...πρωτοποριακή πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για την επίλυση των ζοφερών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Β. Αιγαίου με την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση. Ποια είναι η πρωτοβουλία; Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, θα είναι μια ...διημερίδα στη Μυτιλήνη στις 25 και 26 Αυγούστου!

Δηλαδή ο υπουργός διοργανώνει διήμερες εκδρομές, την ώρα που στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι εφοπλιστές για τη θωράκιση της κερδοφορίας τους έχουν επιβάλει το χάος, ακινητοποιώντας μέσα σε έξι χρόνια το μισό ακτοπλοϊκό στόλο (από 83 πλοία το 2008 έχουν εν πλω τα 30 στο βασικό κορμό), έχουν δρομολογημένα 40χρονα σαπάκια τύπου «EUROPEAN EXPRESS», εξαντλούν πληρώματα και πλοία από τα απανωτά δρομολόγια, έχουν απλήρωτα τα πληρώματα όπως η ΝΕΛ πάνω από 6 μήνες, ακινητοποιούν αυθαίρετα τα καράβια όταν δεν έχουν τον ανάλογο αριθμό επιβατών και επιβάλλουν απανωτές αυξήσεις στα εισιτήρια.

Ας εξηγήσει στους κατοίκους και τους επιβάτες για Μυτιλήνη γιατί από 394 ευρώ που κόστιζε το καλοκαίρι του 2011 το εισιτήριο από Πειραιά της οικονομικής θέσης για μια 4μελή οικογένεια με ΙΧ, τώρα εκτινάχθηκε στα 560 ευρώ (αύξηση 42,13%) και ας αφήσει την κοροϊδία.