Τρία έργα στο θέατρο «Αργώ»
Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

«Ο γυιός μου ο Ελπήνορας»
Με τρία έργα ξεκινάει το θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Στάση Μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210.5201.684, www.argotheater.gr) τη χειμερινή του σεζόν. Συγκεκριμένα, στο θέατρο θα παρουσιαστούν τα έργα:

«Οι Αγνοούμενοι. Μια ενδιαφέρουσα ζωή» του Βασίλη Κατσικονούρη. Το έργο γράφτηκε το 2005 για το δράμα των αγνοουμένων της Κύπρου και έθεσε σε χρόνο φαινομενικά ανύποπτο τα θέματα της μνήμης και της άγνοιας σε μια εποχή γενικευμένης λήθης. Ανέβηκε πρόσφατα (Ιούνης 2014) στο πλαίσιο του προγράμματος των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «Αγνοούμενοι 1974 - Αγνοούντες 2014», για μία παράσταση στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Αλέξανδρος Σταύρου και Μαρία Τσαρούχα. Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται η Χριστίνα Κωστέα και το σχεδιασμό φωτισμών η Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Από την Πέμπτη, 9 Οκτώβρη, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (έως τέλος σεζόν).

«Ο Γυιός μου ο Ελπήνορας» του Δημήτρη Λέντζου ένας μονόλογος για τον αγνοούμενο (και τον αγνοούντα). Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, ενώ στη συνέχεια θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 7.00 μ.μ. έως το τέλος της σεζόν. «Η ελπίδα είναι η φύτρα της ζωής», μονολογεί η μάνα του αγνοούμενου 40 χρόνια μετά. Καμένη στο φως του φονιά Ιούλη, σαν άλλη μυροφόρος κάτω από ένα αδειανό σταυρό στη μέση ακριβώς του κόσμου, μπροστά στις απαγορευμένες γραμμές των συνθηκολογημένων, μπροστά στα σύνορα της λήθης και τη συνήθεια της απώλειας, δεν έχει τίποτε πια να περιμένει στον καμένο κάμπο, δεν έχει τίποτε πια να ζητήσει από τις συναινέσεις και τις καταφάσεις των πραγματιστών, των ρεαλιστών, των χειροκροτητών. Ενας μονόλογος για τον αγνοούμενο Ελπήνορα, αλλά και για την ίδια την ιστορία, πικρό καρπό της σοδειάς του πολέμου. Ερμηνεύει η Αιμιλία Υψηλάντη.

Η κωμωδία «Η ζωή μου στην τέχνη» του Αγγλου συγγραφέα Αντριου Κάουι, που παρουσιάστηκε την περασμένη χρονιά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αργώ από την Παρασκευή 7 Νοέμβρη και θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15 μ.μ., και Κυριακή στις 6.30 μ.μ. Μετάφραση Σωτήρης Νικόλαος Κάσσος, σκηνοθεσία Θοδωρής Βουρνάς, μουσική Σωτήρης Νικόλαος Κάσσος, σχεδιασμός φωτισμών Βασίλης Κλωτσοτήρας, σκηνογράφος Θανάσης Νεοφώτιστος, ενδυματολόγος Εύα Γαϊτανίδου. Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Νάτσης.